Acteur Bernard Hill (79), bekend van The Lord of the Rings en Titanic, overleden

© REUTERS

In Groot-Brittannië is acteur Bernard Hill (79) overleden. Hij speelde onder meer kapitein Edward Smith in ‘Titanic’ en koning Théoden in de trilogie van ‘Lord of the rings’.

tg
Bron: BBC

Zijn agent Lou Coulson bevestigde tegenover BBC News dat hij vanochtend in de vroege uren is overleden.

In Titanic, de Oscar-winnende film uit 1997, speelde hij kapitein Edward Smith. Beter bekend is hij voor zijn rol van koning Théoden in de trilogie van Lord of the rings.

Zijn doorbraakrol was die van Yosser Hughes in het drama Boys from the Blackstuff, voor het eerst in 1982 uitgezonden op de BBC.

Alan Bleasdale, die Boys from the Blackstuff schreef, zei dat Hill’s dood “een groot verlies en ook een grote verrassing” was.

“Het was een verbazingwekkende, betoverende uitvoering. Bernard heeft daar alles aan gegeven en dat zie je in alle scènes. Hij werd gewoon Yosser Hughes.” (Lees verder onder de foto)

© REUTERS

“Je hebt altijd het gevoel gehad dat Bernard voor altijd zou leven. Hij had een grote kracht, zowel fysiek als qua persoonlijkheid.”

Acteur Bernard Hill, die uit Manchester kwam, had er net opnames van een nieuwe tv-reeks erop zitten. Hij vertolkte een rol naast Martin Freeman in het tweede seizoen van The responder, waarvan de eerste aflevering zondagavond te zien is op BBC.

Lindsay Salt, regisseur van BBC Drama, bracht hulde: “Zijn langdurige carrière zat vol iconische en opmerkelijke rollen. Een bewijs van zijn ongelooflijke talent.”

“Van Boys from the Blackstuff tot Wolf Hall, The responder en nog veel meer: ​​we voelen ons echt vereerd dat we met Bernard bij de BBC hebben samengewerkt. Onze gedachten zijn bij zijn dierbaren in deze trieste tijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen