Xi gearriveerd in Parijs voor staatsbezoek en begin Europese tour

Nieuws
De Chinese president Xi Jinping is in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen voor een staatsbezoek, melden Chinese staatsmedia. Hij heeft er maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
anp
zondag 5 mei 2024 om 16:01
Afbeelding
beeld anp

Xi is voor het eerst in vijf jaar weer in Europa. Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken wil Xi ‘stabiliteit brengen in de relatie tussen de EU en China en een nieuwe bijdrage leveren aan vrede en stabiliteit in de wereld’.

Na zijn bezoek aan Frankrijk reist Xi verder naar Servië en Hongarije, twee landen waar Chinese bedrijven sterk vertegenwoordigd zijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zus Kim Jong-un waarschuwt Zuid-Korea, noorden dumpt weer vuilnis

De zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft met represailles voor Zuid-Korea gedreigd nu dat land voor het eerst in jaren weer propaganda uitzendt aan de grens met het noorden. Kim Yo-jong had het daarbij over 'een voorbode van een zeer gevaarlijke situatie'.

Afbeelding

Koningspaar landt in Atlanta voor vierdaags werkbezoek Amerika

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn rond 21.15 uur lokale tijd geland op het vliegveld van Atlanta, waar zij maandag beginnen aan hun vierdaagse werkbezoek. Het toestel vertrok rond het middaguur - 18.00 uur Nederlandse tijd - vanuit Nederland.

Afbeelding

Strafzaak over mishandeling cliënten zorgboerderij Wedde begint

De rechtbank in Groningen begint maandag aan de rechtszaak tegen de verdachten van mishandeling op een zorgboerderij in het Groningse Wedde. De rechtbank trekt twee dagen uit voor de inhoudelijke behandeling.

Afbeelding

Proces voortvluchtige 'Bolle Jos' waarschijnlijk in één dag klaar

De rechtbank in Rotterdam begint maandag aan het strafproces tegen de voortvluchtige Jos Leijdekkers, die wordt verdacht van het opdracht geven voor een liquidatie en de import van duizenden kilo's cocaïne via de havens van Antwerpen en Rotterdam.

Afbeelding

Fransen in Nederland stemden links, nauwelijks steun voor Le Pen

Franse kiezers die in Nederland wonen, hebben nauwelijks op de rechtspopulistische partij van Marine Le Pen gestemd. Haar Rassemblement National kreeg in Amsterdam maar 2,7 procent van de stemmen.

Afbeelding

Meer dan tachtig doden in een week bij aanvallen in Congo

Bij verschillende aanvallen in Congo, vermoedelijk allemaal gepleegd door een groep islamitische rebellen, zijn deze week meer dan tachtig doden gevallen.