Cedric Beullens werd zelf twaalfde bij zijn rentree.© Marc Van Hecke

wielrenenn

Cédric Beullens bij wederoptreden van goudwaarde voor ploegmaat Jarne Van De Paar: “Ik hoop van harte mee te mogen naar de Tour”

Cédric Beullens (27, Lotto Dstny) was sinds zijn val in Parijs-Roubaix buiten strijd, maar toonde zich zondagmiddag bij zijn wederoptreden in de Elfstedenronde meteen van goudwaarde voor zijn ploegmaat Jarne Van De Paar. Hij werd door de Waveraar perfect gepiloteerd naar de tweede plaats na Alexander Kristoff.

Leon Ceulemans

Cédric Beullens vierde zondagmiddag in de Elfstedenronde in Brugge zijn wederoptreden na een ongelukkig verlopen voorjaar. “Ik kende tegenslag na tegenslag”, komt de renner van Lotto-Dstny daar kort op terug. “Ik kwam zowel in Milaan- San Remo als Dwars door Vlaanderen ten val. Nadien bleef ik last ondervinden in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix. Achteraf bleek dat ik koerste met een barst in mijn bovenarm. In de Helleklassieker liep ik bij een nieuwe val een gekloven kin op.”

De voorziene competitie onderbreking was dan ook meer dan welkom. “Ik nam eerst een week volledig rust en ging dan op eigen initiatief met mijn ploegmaat Brent Van Moer een week stevig trainen in Spanje.”

Dat het Beullens deugd deed en er hem weer helemaal bovenop bracht, werd bij zijn wederoptreden in de Elfstedenronde meteen duidelijk. “Het was de ideale koers om te hervatten”, vertelt Beullens. “De concurrentie was niet zo groot en de weersomstandigheden vielen best mee. Met de snelle Jarne Van De Paar als kopman mikten we op een massasprint en ikzelf zou daarin de lead-out voor mijn rekening nemen. Alles verliep volgens plan. Ik zette Jarne af op driehonderd meter. van de meet. Hij reed een goede sprint, maar strandde jammer genoeg op de tweede plaats. Toch mochten we achteraf met zijn allen tevreden zijn. Kristoff was de sterkste en de verdiende winnaar.”

Eerste tourdeelname

Zelf werkt Cédric Beullens de komende weken verder aan zijn conditie richting de Ronde van Frankrijk, waaraan hij graag voor een eerste keer wil deelnemen. “Volgend weekend zijn er twee eendagswedstrijden in Frankrijk en nadien volgt met de ploeg een hoogtestage in de Sierra Nevada, in voorbereiding op de Tour. De kans bestaat dat ik geselecteerd word, maar zeker is dat nog niet. Al hoop ik het van harte”, besluit Beullens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio