Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde
    1

    België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGT­BI+-rech­ten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

    Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel 150 van de grondwet wijzigt, zodat online haat tegen LGBTQI+-personen effectief kan worden bestreden.”
  2. Wie zijn de Israëlische activisten die voedselhulp voor burgers in Gaza blokkeren en vernietigen?
    PREMIUM
    8

    Wie zijn de Israëli­sche activisten die voedsel­hulp voor burgers in Gaza blokkeren en vernieti­gen?

    In Gaza kampt nu al een derde van de mensen met een levensbedreigend voedseltekort. En als de toestand niet verbetert, zal dat in juli opgelopen zijn tot de helft: 1,1 miljoen. Maar toch zijn er Israëli’s die van geen noodhulp willen weten. Ze blokkeren de transporten, vernielen de hulp en staken ook al vrachtwagens in brand. Wie zijn de mensen die dat doen? Waarom zijn het dikwijls vrouwen? En hoe staat de rest van de bevolking tegenover hun acties?