© BART DEWAELE

Vrijspraak voor schooldirecteur die N-VA’ers vergeleek met nazi’s

De voormalige directeur van een basisschool in het Oost-Vlaamse Ronse die in een mail naar Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) schreef dat kinderen uit de partij niet welkom waren in zijn school en een vergelijking met de nazi’s maakte, is vrijgesproken voor laster en eerroof. Dat heeft de rechtbank in Oudenaarde beslist.

De man schreef in september 2015 een brief naar minister Homans uit onvrede over de aanpak van de asielcrisis. “N-VA staat voor mij gelijk aan ‘NAZI’ en afgietsels van oorlogsmisdadigers”, schreef de beklaagde, die stelde kinderen van N-VA’ers niet welkom waren op zijn school.

De mail werd afgedrukt in 'Dag Allemaal', waarbij Homans voorbeelden gaf van boze mails die ze toegestuurd kreeg. Nadat het verhaal ook in andere media opdook, werd door de scholengroep beslist om de man preventief te schorsen.

Hij werd later in rang teruggezet van directeur naar leraar. Eind 2015 dienden drie leden van de N-VA Ronse een klacht in wegens laster en eerroof, maar de rechtbank spreekt de man nu vrij. Het openbaar ministerie had ook de vrijspraak gevraagd en volgens zijn advocaat was de rechtbank niet bevoegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer