Joost Klein is een van de favorieten op dit Songfestival

Mustii stelt gerust na mindere repetitie en Joost Klein charmeert in het Vlaams: Songfestivalweek in Malmö is op gang getrapt

In de Zweedse stad Malmö is de Songfestivalweek op gang getrapt met het "Turquoise-carpet", waarop de kandidaten defileren en de journalisten even te woord staan. Onder meer favoriet Joost Klein uit Nederland liet er zich opnieuw opvallen. De Belgische kandidaat Mustii stelde dan weer gerust na een mindere eerste repetitie afgelopen week.  

Het gevoel na de eerste repetitie zat niet goed bij Mustii. "In alle eerlijkheid, ik was een beetje gedeprimeerd", vertelt onze kandidaat. "Er moesten nog veel zaken aangepast worden, ik was niet tevreden."

Steun vindt Mustii onder meer bij Gustaph, onze (succesvolle) kandidaat van vorig jaar. "Ik heb een uur met hem gebeld. Hij heeft mij gezegd dat hij vorig jaar hetzelfde heeft gehad: een mental breakdown na de eerste repetitie. Dat stelt me een beetje gerust."

Bekijk: Mustii voor het eerst op het Zweedse podium

Videospeler inladen...

De tweede repetitie verliep volgens Mustii beter. "De productie heeft rekening gehouden met onze opmerkingen, het ging een stuk beter. Nu heb ik het gevoel dat we in de goede richting gaan. Ik ben nu zekerder, ik geniet nu ook meer."

Dat is ook te merken op de beelden van de tweede repetitie, waar we een iets meer ontspannen Mustii te zien krijgen. "Dat is belangrijk. Want hoewel mijn liedje eerder melancholisch is, moet het einde ervan open en licht zijn. Dus is het belangrijk dat ik kan lachen."

Bekijk: "Het gaat de goede richting uit", stelt Mustii gerust

Videospeler inladen...

Joost Klein: "Ik ga mijn droom achterna"

Nederland behoort dan weer tot de favorieten van dit festival. In elk geval is Joost Klein met zijn "Europapa" een van de grootste hypes dit jaar. Charmeren kunnen hij en zijn team in elk geval.

Wanneer ze een microfoon van VRT NWS zien, begint influencer Stuntkabouter (die mee op het podium staat met Joost) spontaan een mondje "Vlaams" te spreken. "Geleerd van onze goeie vriend Nathan Vandergunst (beter bekend als influencer Acid, red.)", klinkt het.

Voor Joost Klein lijkt het Songfestival nu al geslaagd. "Het ging me niet eens om winnen. Ik wou mijn droom achterna gaan: op het podium staan. Ik heb al twee keer gerepeteerd op het podium, dus de droom is behaald."

Zijn lied is een ode aan zijn ouders, die Joost op jonge leeftijd verloor. Dat sommigen er politieke propaganda voor de Europese Unie in zien, wuift de Nederlander weg. "Voor ons staat het voor liefde, het is een metafoor. Ik check geen politiek, ik heb geen nieuwsapp." Ook niet die van VRT NWS? "Jawel, jawel. Download allemaal de VRT NWS app." Wie zijn wij om Joost Klein tegen te spreken?

Bekijk: Joost Klein is ook in Malmö een hype

Videospeler inladen...

Meest gelezen