Werner Timmermans valt uit de boot als schepen

Het nieuwe schepencollege van Putte is bekend. Op één persoon na blijft dat ongewijzigd. Schepen Werner Timmermans (Lijst Burgemeester) geeft in 2019 zijn sjerp af. “Ik blijf me wel 200% inzetten”, verzekert hij.

kvro

Werner Timmermans kwam in 1995 de Putse liberale fractie versterken, toen nog vanuit de oppositie. In 2000 werd hij schepen in het eerste bestuur van huidig burgemeester Peter Gysbrechts, die zichzelf opvolgt. In 2012 werden Gysbrechts en zijn partijgenoten weer naar de oppositie verwezen. Een bestuurswissel in 2015 hees hen toch weer in het zadel. Sindsdien neemt Timmermans de bevoegdheden Openbare werken, Patrimonium, Woonbeleid en ICT waar. Bij de vorige verkiezingen stond de schepen als derde op de lijst en behaalde hij nog 758 voorkeursstemmen. Ditmaal was hij lijstduwer en zag hij dat aantal dalen tot 484. Stemmenkanonnen en collega-schepenen Nick Vercammen (1.285 stemmen) en Inge De Bie (1.065 stemmen) passeerden hem. “Ik was teleurgesteld in mijn persoonlijk resultaat. Maandag ook nog een beetje, maar dinsdag wilde ik er al opnieuw positief tegenaan. Als je gezond en gelukkig bent, heb je in feite alles al mee”, vertelt Timmermans. “Nick heeft een fantastische score gehaald. Dat kun je niet negeren. Daarom maak ik plaats voor nieuw politiek talent in het college.”

Bevoegdheden nog niet verdeeld

De reden waarom Timmermans uit de boot valt, is een Vlaamse kwestie. De gemeenten moeten het vanaf 2019 namelijk met minder schepenen doen. Voor Putte gaat het aantal van zes naar vijf, maar dat betekent niet dat de schepen zomaar van het toneel verdwijnt. “Ik blijf de volgende zes jaar gewoon zetelen in de gemeenteraad”, zegt hij. “Mijn kennis en ervaring blijf ik met plezier delen.”

Omdat Lijst Burgemeester en rivaal CD&V-Groen allebei elf zetels haalden, kwam N-VA in een gouden onderhandelingspositie terecht. Als enige partij die ook zetels had, kregen zij de facto het lot van de coalitie in handen. Hun aantal zitjes daalde van vier naar drie, maar die worden wel allemaal bezet door huidige schepenen: Jeroen De Cuyper, Peter De Vooght en Bert Rousseau. Voor Lijst Burgemeester blijven Nick Vercammen en Inge De Bie op post. De bevoegdheden zijn nog niet verdeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER