De blote borsten-'truc' van Emiel Goelen en de bankrekening van Evi Hanssen

© *

'De Mol' start zonder mol, zo hebben we vandaag vernomen. Voorlopig is 'Control Pedro' nog wel met Pedro Elias en 'Trafiek Axel' met Axel Daeseleire. Op de koop toe is er nog een bekend televisiegezicht dat na 22 jaar terugkeert op het scherm. U kijkt toch ook?

tdl

de bankrekening van Evi Hanssen

Pedro Elias verwelkomt in het nieuwe seizoen van zijn programma vijftig procent van het satirische gezelschap Neveneffecten, Lieven Scheire en Jelle De Beule. Ook Gert Verhulst komt langs én Evi Hanssen. Vooral Evi Hanssen zal zich de opnames nog lang herinneren: Elias slaagt erin haar bankrekening op een bescheiden manier te plunderen. Hanssen kocht via een valse website een dvd, maar met een letter uit een ander alfabet kon Elias de bankkaart van Evi aan zijn bankapp toevoegen.

Control Pedro Vier 21.35 uur

Axel Daeseleire koopt een kind in India

Een kindje kopen in India? Laat dat maar aan Axel Daeseleire (50) over. In de eerste aflevering van Trafiek Axel reist hij naar het noorden om in een pizzarestaurant te onderhandelen over een kind. Voor de juiste prijs kan hij alles krijgen, zelfs een ongeboren kind. Daeseleire praat ook met een Vlaamse vrouw uit Haïti die jaren geleden werd geadopteerd. De moeder handelde te goeder trouw, maar het adoptiebureau bleek niet zuiver op de graat.

Trafiek Axel Vier 20.35 uur

SPEURDERS ONDER VUUR

De speurders die de zaak van de moord op Sally Van Hecke onderzochten, hadden beter hun best moeten doen. Dat zegt Edwin Van Fraechem, voormalig assisenvoorzitter. Hij zegt dat er soms meer aandacht besteed wordt aan een verkeersovertreding dan aan de moord op een heroïnehoertje. Volgens journalist Kurt Wertelaers waren er drie jaar na de moord vijf momenten waarbij de naam van seriemoordenaar Claudy Pierret kon opduiken. In de derde aflevering van Cold case reconstrueert Wertelaers de elementen die in 2017 hebben geleid tot de heropening van de zaak.

Cold case: wie heeft Sally vermoord? VTM 21.45 uur

daar is Rita Van Neygen weer

22 jaar: zo lang is het geleden dat Rita Van Neygen nog de binnenkant van een tv-studio zag. Na haar afscheid van de VRT en haar verzuurde relatie met wijlen Emiel Goelen, met wie ze van 1991 tot 1997 het populaire consumentenprogramma 'Op de koop toe' presenteerde, bleef Van Neygen ver weg van televisie. Voor Steven Van Herreweghe maakt ze een uitzondering: vanavond komt ze uitleggen waarom 'Op de koop toe' zo’n belangrijk programma was in de strijd met het pas opgestarte VTM. Het toverwoord was volgens Emiel Goelen ‘SBB’ of “schone blote borsten”. Volgens Rita Van Neygen “verkocht dat goed”.

Van algemeen nut Eén 20.35 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Last Week Tonight with John Oliver aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

BeschrijvNa drie maanden stilzwijgen keert John Oliver terug met alweer het zesde seizoen van zijn spraakmakende satireprogramma. We kunnen ons inbeelden dat de oprecht verontwaardigde Britse komiek in die periode geregeld op zijn tong heeft moeten bijten bij de frapatsen van president Trump. Oliver blijft nu al jarenlang spitse humor combineren met gemeende boosheid over de waanzinnige excessen van zijn adoptieland, en niets wijst erop dat het vormpeil zakt: we verwachten ons dan ook aan een geweldige uithaal in de eerste aflevering.ing

Last Week Tonight with John Oliver, seizoen 6 Netflix Vanaf 18 februari

ook nieuw

Go! Vive a Tu Manera, seizoen 1: vanaf 22 februari op NetflixMia (Pilar Pascual) is een getalenteerd en onbevreesd meisje dat een beurs krijgt om te gaan studeren aan een prestigieuze dansschool. Al snel komt ze echter in botsing met de dochter van de directeur, het populairste en meest getalenteerde meisje op de school. Met de hulp van haar twee nieuwe beste vrienden is Mia snel echter goed op weg om al haar medestudenten én de grootste hartenbreker (de broer van haar rivale!) voor zich te winnen...

Bad Times at the El Royale: vanaf 18 februari op Telenet à la carteEen priester, een zangeres, een verkoper en een hippie wandelen een verlaten hotel binnen. Niet de start van een flauwe mop, maar van een aardige neonair-thriller met grote namen als Jeff Bridges, Jon Hamm, Dakota Johnson en Chris Hemsworth. De inzet: de buit van een tien jaar oude overval, maar oude afluisterapparatuur, een ontvoering, chantage, een gewelddadige sekteleider en een sadistisch spelletje Russsiche roulette strooien vervolgens roet in het eten.

Keuze van de redactie

Video