© EWT

Plus Artikelvoetbal 3de Provinciale E: KSK Klinge - Bosdam Beveren 3-0

Niemand die het voor het seizoen had verwacht, maar KSK Klinge pakt titel in derde provinciale E: “Verrassend maar verdiend”

De Klinge -

Vorig seizoen spartelde Klinge zich via een sterke terugronde op het droge in de degradatiestrijd. Een seizoen later kroonde de ploeg van trainer Danny Pfaff zich tot de verrassende kampioen. Op de slotdag van de competitie omzeilde KSK Klinge met Bosdam Beveren de laatste klip en het deed dat met brio.

Wim Redant

Met twee goals van Sven Van Acker brak Klinge zondag de ban in het eerste kwartier na rust. In de slotminuut nam aanvoerder Gianni Van Gysel met een derde thuistreffer alle twijfels weg. “Onze titel was misschien verrassend maar zeker wel verdiend. Klinge bleek de meest regelmatige ploeg van de reeks en we waren voor niemand bang.”

Gianni Van Gysel is aan zijn achtste seizoen bezig bij KSK Klinge en dat werd er eentje om in te kaderen. “De voorbije jaren kampte ik vaak met blessures. Dit seizoen speelde ik nagenoeg alle wedstrijden. Het valt dan ook reuze mee dat we uitgerekend dit seizoen pal in de roos mikten. We gingen in feite door op het elan van de terugronde van vorig seizoen. In de heenronde liep het toen vierkant, maar dat was toch wel grotendeels te wijten aan een overtal van blessures. Na Nieuwjaar begon het te draaien. Dit seizoen bleef niet alleen ik maar de hele ploeg gespaard van blessures. Dat scheelt meteen een flinke slok op de borrel.”

© EWT

Op de slotdag van de competitie bedacht de kalendermaker KSK Klinge met een thuismatch tegen Bosdam Beveren. Eerder lekte al uit dat Alessandro Vertenten de overstap maakt van Bosdam Beveren naar KSK Klinge en dus terugkeert naar de oude stal, maar na een kwartier hinkte de aanvoerder van Bosdam Beveren al naar de kant. “Dat Vertenten bij Bosdam speelt, maakte de wedstrijd nog wel wat specialer. We waren bij Bosdam Beveren ook wel op onze hoede voor Gianni Peeters, een van de gevreesde goalgetters in onze reeks. We wisten dat we het niet cadeau zouden krijgen. We konden gelukkig ook rekenen op onze aanhang, die dit seizoen best nog wel aangroeide. Bij KSK Klinge treden we aan met vele spelers van onder de kerktoren. Dat verklaart wellicht ook wel de groeiende populariteit van onze club.”

Nooit favoriet

Van Gysel was niet aan zijn proefstuk toe met de met de veroverde titel. “Ik werd ook al eens kampioen met Sint-Gillis-Waas in eerste provinciale. Deze titel beleef ik totaal anders en zorgt voor beduidend meer euforie. We werden nooit vooruitgeschoven als titelfavoriet. Die rol werd eerder toebedeeld aan Hamme-Zogge, Robur of Blauw-Wit Temse. Met dezelfde kern van vorig seizoen pakten we toch de oppergaai na anderhalf jaar uitstekend werk.”

© EWT

© EWT

© EWT

© EWT

© EWT

© EWT

© EWT