Jenno Berckmoes (links) moest de eindwinst aan Sam Bennett (in het roze) laten.© Belga

Wielrennen elite Vierdaagse van Duinkerke

Jenno Berckmoes verovert derde plaats in de eindstand van de Vierdaagse van Duinkerke: “Sam Bennett was een maatje te groot”

Sint-Lievens-Houtem -

De Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale) was met vier ritzeges de grote slokop in de Vierdaagse van Duinkerke, een rittenkoers over zes etappes. Jenno Berckmoes (Lotto Dstny) eindigde knap derde in de eindstand voor een andere Houtemnaar Luca Van Boven (Bingoal WB).

Freddy De Geest

Jenno Berckmoes zet stappen op de waardeladder. De van Team Flanders-Baloise naar Lotto Dstny overgestapte Houtemnaar opende met een zevende plaats in La Marseillaise en een achtste stek in de Ster van Bessèges en er volgde nog meer moois in het voorjaar. Het toetje op de al smakelijke taart plaatste Berckmoes met winst in de slotrit van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali in Forli. Een vijfde plaats in de eindstand onderstreepte de progressie die Berckmoes maakte. Een vijftiende plaats in de Brabantse Pijl was het orgelpunt van het Vlaamse voorjaar. “In de Waalse Pijl voelde ik dat het op was en ik even een rustperiode moest inbouwen”, zegt Berckmoes. “Een week bleef de fiets aan de kant. Daarna ben ik thuis beginnen opbouwen naar deze Vierdaagse van Duinkerke.”

Vijf van de zes ritten in Frankrijk draaiden op een massasprint uit. “In de rit van vrijdag kregen we nogal wat kasseistroken te verwerken”, blikt Berckmoes terug. “In die rit gespaard blijven van tegenslagen en geen tijd verliezen, was de voornaamste opdracht. De rit over de Casselberg legt het klassement altijd in een plooi en dat was nu niet anders. Israel-Premier Tech probeerde de koers hard te maken om Sam Bennett kwijt te spelen, maar de Ier hield gesteund door zijn ploegmaats goed stand. In de aanloop naar de sprint knokten Luca Van Boven en ik voor het wiel van Bennett. Ik ging nog vol voor winst, maar ik moet toegeven dat Bennett een maat te groot was en ik ook niet opgewassen was tegen de Fransman Paul Penhoët. Derde, beter scoorde ik nog niet in een UCI-meerdaagse”, houdt Berckmoes een goed gevoel over aan deze zesdaagse.

Jenno Berckmoes zet stappen op de waardeladder en rijdt een sterk voorjaar.© Belga

Vooruitblikken

Het Circuit Franco-Belge (29/5) is de volgende opdracht voor Berckmoes, die daarna ook de Brussels Cycling Classic, de Omloop van het Hageland en de Baloise Belgium Tour op zijn programma heeft staan. “Deze week kan ik rustig verder opbouwen naar de volgende doelen. Dat ik opnieuw een korf UCI-punten kon vangen is leuk voor de ploeg. De komende weken wil ik de conditie naar een piek laten opklimmen. Eind juni start het BK hier bij ons aan de deur. Zo goed als voor eigen volk kan ik strijden voor de Belgische titel. Op een parcours dat niet mals is om en rond Zottegem hebben we met de ploeg wel kansen”, blikt Berckmoes met vertrouwen naar de toekomst.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer