Direct naar artikelinhoud
Thaise voetballertjes

Grote verontwaardiging na tweet Elon Musk, die duiker uitscheldt voor pedofiel

Screenshots van de tweet circuleren intussen op sociale media.Beeld Twitter

Elon Musk heeft ophef veroorzaakt door zwaar uit te halen naar de Britse duiker die hem afgelopen weekend bekritiseerde voor zijn bijdrage bij de redding van een groep voetballertjes in een Thaise grot. Musk beschuldigt de duiker ervan een pedofiel te zijn. De man, Vernon Unsworth, overweegt een klacht in te dienen.

De Amerikaanse miljardair had afgelopen weekend kritiek gekregen van Vernon Unsworth, een Britse duiker die betrokken was bij de reddingsoperatie in de ondergelopen Thaise grot. De speciale duikboot die Musk ontwikkelde om de opgesloten voetbalploeg uit de grot te redden, was volgens de duiker niet meer dan een "publiciteitsstunt".

Volgens Unsworth had een reddingsoperatie met het toestel "nul kans op slagen". "Hij wist totaal niet hoe die grot eruit zag. De duikboot was ongeveer 1,68 meter lang en rigide, die zou nooit voorbij bochten of rond obstakels zijn geraakt. Hij geen 50 meter ver geraakt zijn", klonk het in een interview op CNN.

Dat kwam hem op een ongeziene tirade van Musk te staan. In verschillende tweets beschuldigt de topman van Tesla en SpaceX hem ervan "een pedo" te zijn, al noemt hij de man niet bij naam. Ook noemde Musk het "verdacht" dat een Brit in Thailand woont. Toen anderen reageerden, antwoordde Musk: "Ik wed op een gesigneerde dollar dat het waar is."

De duikboot die Musk ontwikkelde om de kinderen te redden.Beeld AP

Musk, die 22 miljoen volgers heeft op Twitter, verwijderde de boodschappen nadien en wil ook geen commentaar meer kwijt. Intussen circuleren screenshots van de berichten wel rond op sociale media.

Unsworth sluit niet uit dat hij een klacht gaat indienen als hij later deze week naar Groot-Brittannië terugkeert.

De kinderen en hun coach herstellen intussen in een ziekenhuis in Chiang Rai nog van hun hachelijke avontuur. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze in de loop van volgende week allemaal naar huis.

Tesla-topman Elon Musk.Beeld AFP