De man ontkende de drugshandel en zei dat de drugs alleen voor zichzelf en zijn broer waren.© GettyImages

Lierenaar staat terecht voor drugshandel, maar zegt dat de cocaïne voor zichzelf en zijn broer was

Lier -

Een 56-jarige man uit Lier riskeert een celstraf van achttien maanden en een boete van 8.000 euro - met uitstel - voor feiten van drugshandel. Volgens het parket bleek dat onder meer uit teruggevonden WhatsApp-berichtjes. De man zelf ontkende dat hij dealde.

De Lierenaar zat al een tijdje in het vizier van de politie toen hij begin maart van vorig jaar werd gecontroleerd. “Er was politionele informatie voorhanden dat hij regelmatig naar verschillende locaties reed, kort stopte en contact had met personen en nadien weer vertrok. Wat op mogelijke drugshandel wees”, lichtte de openbare aanklager toe.

Bij de man werden uiteindelijk twee gebruikershoeveelheid cocaïne aangetroffen. Een huiszoeking leverde niets op. “Maar in zijn gsm zijn WhatsApp-berichtjes gevonden waarin hij cannabis en cocaïne aanbood.”

De vijftiger ontkende met klem dat hij drugs verkocht. Hij zou de cocaïne hebben aangekocht om de aanhoudende pijn in zijn rug te verzachten en hij bracht soms ook wat mee voor zijn broer.

“Maar ondertussen is hij met zijn broer gebroken. En heeft hij zijn leven weer helemaal terug op de rails. Hij is ook al enkele maanden clean”, pikte advocaat Jonas Verhaegen in

Uitspraak is er op 27 mei. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen