Indringer steekt Russische journaliste in de nek: “Ze martelde me seksueel via telepathie”

De Russische journaliste Tatjana Felguengauer raakte maandag zwaargewond toen een indringer het gebouw van radiostation ‘Echo Moskvy’ (Echo van Moskou in het Nederlands) binnendrong en haar in de nek stak. De adjunct-hoofdredacteur van het radiostation werd in het ziekenhuis opgenomen, maar haar toestand zou intussen stabiel zijn. De verdachte man werd gearresteerd en identificeerde zichzelf als Boris Grez. De man beweert dat Felguengauer hem “al twee maanden stalkte” door hem via telepathie seksueel te martelen.

pjv

De hoofdredacteur van de radiozender die erg kritisch is voor het Kremlin, verklaarde dat de man de journaliste in de nek stak nadat hij eerst een bewaker had aangevallen. Tatjana Felguengauer werd in het ziekenhuis opgenomen en de aanvaller werd gearresteerd nadat hij in bedwang werd gehouden door collega’s, aldus hoofdredacteur Aleksei Venediktov op sociale media.

Collega’s van de journaliste publiceerden na de aanval enkele foto’s op sociale media van de verdachte en de plaats waar hij de adjunct-hoofdredacteur van Echo Moskvy neerstak.

(lees verder onder de video)

Intussen raakte ook de identiteit van de aanvaller en zijn motieven voor de aanval bekend. Het Russische ministerie voor Binnenlandse Zaken publiceerde beelden van verdachte, die zichzelf Boris Grez noemt en verklaart dat hij de journaliste neerstak omdat “ze hem al twee maanden stalkte”.

Grez zegt in een fragment, dat werd gepubliceerd door het ministerie, dat ze elke nacht zijn hoofd binnendrong door middel van telepathie en hem “seksueel aanrandde” vanop afstand.

Laatste onafhankelijke radiostation

De radiozender, die in 1990 als eerste vrije radiostation werd opgericht, werd in 2001 onder controle van de Russische gasgigant en staatsbedrijf Gazprom gelaatst, een jaar nadat Vladimir Poetin aan de macht kwam.

De zender werd in het verleden het “laatste onafhankelijke radiostation van Rusland” genoemd en brengt ondanks zijn eigenaar nog steeds onafhankelijke standpunten.

Eerder dit jaar werd een ander bekende stem op Echo Moskvy, journaliste Yulia Latynina, gedwongen het land te ontvluchten. Ze werd naar eigen zeggen verschillende keren aangevallen en haar auto werd in brand gestoken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen