© Nieuwsblad

Abdeslam zou dagelijks met helikopter naar zijn proces worden gebracht

Terreurverdachte Salah Abdeslam zal tijdens het proces over de schietpartij in Vorst van vorig jaar met de helikopter overgevlogen worden van en naar de gevangenis in Frankrijk. Dat schrijft La Dernière Heure, maar wordt niet bevestigd door het parket in Parijs.

Salah Abdeslam staat tussen 18 en 22 december terecht in Brussel voor de schietpartij op 15 maart 2016 in Vorst. Toen nam hij vanuit een als schuilplaats dienende woning enkele agenten, die voor een controle aan de deur stonden, onder vuur. Abdeslam werd herkend en kon ontkomen, maar het leidde wel tot zijn arrestatie drie dagen later in Molenbeek.

Voor zijn betrokkenheid bij de dodelijk aanslagen in Parijs verblijft de terreurverdachte momenteel in de gevangenis in het Franse Fleury-Mérogis. Hij wacht er zijn proces af, maar gaf er ook al te kennen dat hij in ons land aanwezig wil zijn op het proces rond de schietpartij in Vorst.

Omdat zich een probleem stelt over zijn verblijfplaats tijdens het proces in Brussel - van 18 tot 22 december - is de kans groot dat hij elke ochtend met de helikopter vanuit Frankrijk naar Brussel gebracht wordt en ’s avonds de verplaatsing in de andere richting zal maken. Dat schrijft La Dernière Heure maandag. Het parket in Parijs bevestigt dat niet, maar verwijst wel naar het federaal parket in ons land, dat voorlopig geen commentaar wenst te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer