© ATV

Uitslaande industriebrand bij recyclagecentrum in Brecht: “Brand is onder controle”

Bij recyclagecentrum Snoeys in Brecht is donderdagavond een grote uitslaande brand ontstaan. De brandweer is massaal ter plaatse. “Het vuur is onder controle, maar de bluswerkzaamheden zullen nog enige tijd duren.”

nelo

Omstreeks 21.10 uur kregen de hulpdiensten een oproep over een industriebrand aan de Vaartkant Rechts in Brecht. Op videobeelden is een grote gloed te zien van uitslaande vlammen bij recyclagecentrum Snoeys. Het vuur gaat gepaard met een enorme rookpluim.

“Het gaat om een grote berg huishoudelijk afval dat vuur heeft gevat bij een afvalverwerkend bedrijf”, vertelt Tina Boënne, woordvoerder bij Brandweer Zone Rand. “De brand is gelukkig onder controle. De berg afval is omringd door vier betonnen muren waardoor de brand niet kan overslaan. Het gaat echter om een zeer grote hoeveelheid brandend afval wat maakt dat de bluswerkzaamheden nog enige tijd zullen duren.”

Hulpverleningszone Taxandria was als eerste ter plaatse. Verder zijn ook brandweerposten Brecht, Oostmalle, Westmalle, Wuustwezel, Zoersel en Sint-Antonius aanwezig. De oorzaak is voorlopig nog onbekend, de brandweer heeft geen weet van gewonden.

De brandweer vraagt omwonenden die last hebben van geurhinder door de rook om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatiesystemen uit te schakelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen