© EPA-EFE

Urawa Red Diamonds pakt vijfde plaats op WK voetbal voor clubs ten koste van Wydad Casablanca

Het Japanse Urawa Red Diamonds heeft dinsdag in het Arabische Al Ain, in het emiraat Abu Dhabi, de vijfde plaats op het WK voetbal voor clubs veroverd. Urawa versloeg het Marokkaanse Wydad Casablanca met 3-2.

De Japanners klommen op voorsprong door een heerlijk afstandschot van Mauricio (18.). Wydad kon nog reageren dankzij een vrijschop van El Haddad (21.), die rechtstreeks tegen de touwen ging, waarna Urawa opnieuw uitliep via doelpunten van Kashiwagi (26.) en Mauricio (60.). Hajhouj (90.+3) kon in de toegevoegde tijd vanop de stip nog milderen tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Bij de Marokkanen stond onze landgenoot Mohammed Aoulad opnieuw aan de aftrap. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld. Bij de Japanners kreeg de Sloveen Zlatan Ljubijankic (ex-AA Gent) een invalbeurt van een kwartiertje.

Beide teams hadden hun kwartfinale op het WK voor clubs verloren. Urawa ging met 1-0 onderuit tegen thuisploeg Al-Jazira, terwijl Wydad met dezelfde score de duimen moest leggen voor het Mexicaanse Pachuca.

Dinsdagavond wordt de eerste halve finale afgewerkt tussen het Braziliaanse Gremio en Pachuca. Woensdagavond volgt de tweede halve finale, tussen Al-Jazira en Real Madrid. De wedstrijd om de derde plaats en de finale staan beiden zaterdag geprogrammeerd. Real Madrid kan zichzelf opvolgen op de erelijst. Vorig jaar versloegen de Madrilenen in de finale het Japanse Kashima Antlers na verlengingen met 4-2.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer