© Isopix

Deze programma’s mag u niet missen op 23 juni

Dat u deze namiddag om 14 uur naar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië zult kijken, lijkt ons evident. Maar wat daarna? In de aanbieding: een animatiefilm met vissen, een detectiveserie met vrouwen en een romantische komedie met Ryan Gosling zijn buikspieren.

nco

1) ‘Finding Nemo’: Blijven zwemmen

© AP

Sinds dit weekend bestormen The Incredibles de bioscoopzalen met hun tweede langspeelfilm. Deze namiddag zendt VTM een ander pareltje van Pixar uit. ‘Finding Nemo’ was de eerste film van het animatiebedrijf die de Oscar voor beste animatiefilm won. Men startte in 1997 met de film, maar de fysieke productie ging pas van start in januari 2000. Een crew van 180 mensen zorgde dat de film in 2003 klaar was voor de bioscoop. Een hele klus, want één frame creëren dat 1/24ste van een seconde duurde, kon vier dagen in beslag nemen door de complexiteit van het onderwatermilieu en het zonlicht dat door het water op de schubben van de vissen viel. Een ander indrukwekkend cijfer: haai Bruce heeft 202 tanden die allemaal apart geanimeerd kunnen worden. In deze Vlaamse versie gaat Stany Crets samen met een vergeetachtige Sien Eggers op zoek naar Nemo. Guy Mortier, Mark Uytterhoeven en Rob Vanoudenhoven voorzien de haaien van een Vlaamse tongval.

‘Finding Nemo’, VTM, 17.10 uur

2) ‘Scott & Bailey’: twee kandidates voor één job

© ITV

Op Canvas gaat de vierde jaargang van de Britse misdaadserie ‘Scott & Bailey’ van start over de vrouwelijke detectives Rachel Bailey (Suzanne Jones, die tevens met het originele idee voor de reeks kwam) en Janet Scott (Lesley Sharp), beiden lid van het Major Incident Team van de fictieve Manchester Metropolitan Police. In dit vierde seizoen proberen de dames er na hun conflict opnieuw het beste van te maken, maar Rachel worstelt met nogal wat moeilijkheden in haar privéleven. De detectives solliciteren ook beiden voor de positie van brigadier. Canvas zendt meteen de eerste twee afleveringen uit.

‘Scott & Bailey’, Canvas, 20.40 uur

3) ‘Crazy, Stupid, Love’: Ryan Gosling zonder fotoshop

© Isopix

Mannen die hun vrouw of vriendin al de hele week verplicht hebben naar de voetbalmatchen van het WK te kijken, kunnen dat vanavond goedmaken door op Vijf af te stemmen. ‘Crazy, Stupid, Love’ is een zeer amusante romantische komedie met Steve Carell, Ryan Gosling (die er volgens zijn tegenspeelster zo goed uitzag dat hij wel gefotoshopt leek), Emma Stone en Julianne Moore in de hoofdrollen. De titel geeft niet zoveel weg over de inhoud. Het was dan ook niet zo simpel om een passende te vinden. De filmmakers gaven zelfs een iPad weg aan diegene die een goede titel kon bedenken. Maar waar gaat het nu over? Veertiger Cal (Carell) stort helemaal in wanneer zijn vrouw en jeugdliefde Emily (Moore) hem vertelt dat ze wil scheiden omdat ze verliefd geworden is op iemand anders. Jacob (Gosling), een echte player, gidst Cal door het vrijgezellenleven. Maar wanneer hij zelf verliefd wordt op diens dochter (Stone) zal hij zijn eigen trucjes achterwege moeten laten om haar te veroveren. Moest u zich na het kijken van de film geïnspireerd voelen om de scène van ‘Dirty Dancing’ na te spelen, die Gosling en Stone nadoen, weet dan dat dit niet zonder gevaren is. Ook voor beide acteurs liep die opname allesbehalve vlotjes. Gosling moest Stone in de lucht liften zoals Patrick Swayze dat destijds met Jennifer Grey deed. Stone bleek echter last te hebben van een panische angst toen hij haar omhoog stak. Als kind liet haar gymnastiekleraar haar vallen, waardoor ze beide armen brak en die pijnlijke herinnering kwam op dat moment naar boven. Haar reactie werd door Gosling omschreven als: “Een buidelrat die uit een boom valt en je ogen probeert uit te krabben.” Stone kreeg achteraf een inzinking en een body double mocht de romantische scène overnemen.

‘Crazy, Stupid, Love’, Vijf, 20.25 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer