Senne is blij dat hij eigenlijk kan zeggen dat hij 'De Mol' is, zodat hij niet langer tegen familie hoeft te liegen
PLAY media

Senne uit Westerlo is ‘De Mol’ 2024: “Ik speel altijd vals, ook bij gezelschapsspelletjes” 

De zoektocht is voorbij. Senne van der Zweep uit Westerlo is ‘De Mol’ 2024. Hij is opgelucht dat hij het nieuws eindelijk mag delen, vooral met vrienden en familie. “Al vond ik het liegen niet lastig, want ik heb tijdens de opnames in Sicilië al goed kunnen oefenen.” 

Na de finale van het 12e seizoen van het Play4-programma 'De mol' mag Senne van der Zweep uit Westerlo eindelijk bekendmaken dat hij de saboteur was in het spel. "Sinds de ontknoping gisterenavond heb ik mijn gsm nog niet aangezet. Ik ben er zeker van dat ik zoveel berichten gekregen heb, dat mijn inbox ontploft is." 

Senne is blij dat hij eindelijk zijn familie mag inlichten, na maanden zwijgen. “Die weten nog van niets. Al vond ik het niet moeilijk om tegen hen te liegen. Tijdens de opnames in Sicilië heb ik al goed kunnen oefenen op al dat liegen en bedriegen.” 

Beluister het gesprek met mol Senne van der Zweep in 'Goeiemorgen morgen!'

Het is de taak van De Mol om zijn medekandidaten te bedriegen en zo veel mogelijk geld uit de groepspot te halen. De twee finalisten, Bernard uit Melle en Michaël uit Grembergen, zaten de mol het dichtst op de hielen. Bernard won uiteindelijk het spel en neemt de prijzenpot van 24.160 euro mee naar huis. 

Senne kijkt met veel plezier terug op zijn avontuur. “Ik ben zo blij dat ik de rol van mol op mij mocht nemen”, vertelt hij in ‘Goeiemorgen morgen!’ op Radio2. “Ik ben een echte valsspeler. Ik zal het zelfs doen tijdens een gezelschapsspelletje als ik daar de kans toe krijg.”

De kandidaten hebben me geholpen met valsspelen, zonder dat ze het zelf doorhadden

Senne van der Zweep, 'De Mol' 2024

Het saboteren was niet altijd even makkelijk. “Maar sommige kandidaten hielpen me enorm zonder dat ze het zelf doorhadden. Er was een opdracht waarbij ik een aantal rondjes moest karten. Eén van de kandidaten telde verkeerd, waardoor ik een rondje te weinig kon rijden zonder dat het opviel. Zo’n vergissing is een godsgeschenk voor een mol.” 

Er is ook een specifieke opdracht die Senne altijd zal bijblijven. "Ik heb met de moeder van medekandidaat Bernard in bad gezeten. Dat was zó absurd en zó vreselijk ongemakkelijk. Ik kon alleen maar denken: 'houd je benen aan de kant, raak Bernard zijn mama niet aan.' Zodra ik kon, ben ik direct uit dat bad gesprongen.”

Meest gelezen