© Theo Saelen

Zandhovense fotograaf vat contrasten Thailand op gevoelige plaat

Het Davidsfonds van Zandhoven nodigt donderdag 25 april de Zandhovense fotograaf Theo Saelen uit in het gemeentezaaltje in Pulderbos. Hij maakte een fotoreportage 'Thailand, een culturele ontdekking' waarbij hij het land vooral geportretteerd heeft als schatkamer van de boedhistische cultuur. Lieve Vertruyen presenteert de avond.

Kristin Matthyssen

Het gemeentezaaltje ligt aan Dorp 12. Om 20u start de presentatie. "Grote contrasten kenmerken het land. De moderne, drukke hoofdstad Bangkok, met talrijke wolkenkrabbers, herbergt ook traditionele levenswijzen in de kleine straatjes en op de marktpleinen", merkte reisfotograaf Theo Saelen op. "Op het platteland leeft de bevolking volgens eeuwenoude gewoonten in primitieve dorpjes omgeven door akkers met typische gewassen. Drijvende markten trekken nog steeds veel kopers aan en longtailboten blijven op de grote rivieren hét transportmiddel van goederen en mensen."

Iedereen is welkom. De avond is zeker een aanrader voor wie reisplannen heeft naar Thailand. Deelname: € 6,-/€ 9,- (met/zonder DF-cultuurkaart)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER