OHL verdedigt vroege voorsprong met verve en kaapt drie punten weg in Gent: “Bevrijd sinds we zeker zijn van behoud”

Het was het perfecte scenario voor OH Leuven op bezoek bij AA Gent. Franco Russo kopte na een perfecte hoekschop van Youssef Maziz snel raak en nadien hielden de bezoekers met man en macht stand (0-1). “Op karakter”, vertelde coach Oscar Garcia na afloop.

Bart D’haene

Vaste waarde Siebe Schrijvers begon verrassend op de bank. “Ik ben ziek geweest en was niet honderd procent. Omdat ik misselijk en verkouden was, stuurde de dokter me zaterdag naar huis en trainde ik niet mee”, gaf de middenvelder tekst en uitleg. “Aan de trainer liet ik nadien weten dat ik toch wilde proberen. Als het niet nodig was geweest, was ik ongetwijfeld niet ingevallen. Nu bracht de trainer me in om de bal bij te houden. Maar de verkoudheid speelde me toch nog parten. Je hoort het aan mijn stem.”

Siebe Schrijvers en zijn ploegmaats speelden een volwassen wedstrijd. “We gaan altijd uit van eigen sterkte en wilden ook in Gent de drie punten. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een tegenstander van dit kaliber. We vielen terug op een sterke organisatie en verdedigden die voorsprong prima. Hoewel het heel warm was. De sfeer op training is uitstekend en dankzij die goede flow spelen we sterke play-offs. We gaan er nog steeds honderd procent voor. Sinds we het behoud afdwongen, spelen we bevrijd. Het is jammer dat we dit niet het hele seizoen getoond hebben”, merkte Schrijvers veelbetekenend op.

Doelpuntenmaker Franco Russo.© BELGA

Afwachten

“Volgend seizoen moet het beter. We horen niet thuis waar we dit seizoen zijn geëindigd in de reguliere competitie. Veel zal afhangen van de samenstelling van de kern. Voorlopig is het afwachten wie blijft en wie vertrekt. Ik hoop ook dat de trainer blijft. Hij heeft het heel goed gedaan en onder hem vond een metamorfose plaats”, bewierookte de voormalige speler van Club Brugge zijn coach Oscar Garcia.

Werkpunt

Garcia zelf was na de tweede opeenvolgende overwinning een tevreden trainer. “Ik ben blij met het resultaat. Ook al is het niet altijd gemakkelijk. Omdat we in deze play-offs voor niets spelen. Ik had op voorhand vernomen dat de laatste overwinning in Gent dateerde van 2020. AA Gent is altijd een moeilijke tegenstander. Ook de manier waarop we de punten op zak staken, beviel me. Met veel karakter en motivatie. Wat nog beter moet, is de verhouding thuis en uit. Dat is een werkpunt. Mijn eigen toekomst? Daar wil ik het nu nog niet over hebben”, liet de Spaanse coach niet in zijn kaarten kijken.

Oscar Garcia.© BELGA

Hein Vanhaezebrouck vond het, ondanks de nederlaag, een leerrijke wedstrijd. “Na die vroege achterstand, moesten we handbal spelen en daar zijn mijn spelers niet zo goed in. (cynisch) De warmte zal ook zeker een rol hebben gespeeld. Op 2 juni, als we de barragewedstrijd spelen voor het Europese ticket, kan het ook warm zijn. Hopelijk leren we hieruit. De analyse houd ik intern. We verloren twee keer tegen OHL op enkele weken tijd. Het is een goede ploeg met een goede coach en deze overwinning was in zekere zin verdiend”, sloot HVH af.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer