Geen winnend doelpunt, maar de aansluitingstreffer van Arkadiusz Milik was wel goed voor de bekerfinale.© REUTERS

Arkadiusz Milik redt bekerfinale voor Juventus dankzij late aansluitingstreffer

Juventus heeft zich geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De Oude Dame verloor weliswaar met 2-1 bij Lazio Roma, maar had aan zijn 2-0-zege van in de heenwedstrijd genoeg voor de kwalificatie.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Taty Castellanos (12” en 49”) leek de bezoekers uit Turijn in de problemen te brengen, maar op zeven minuten van het einde stelde Arkadiusz Milik (83”) dan toch de kwalificatie voor de finale veilig.

Daarin is Fiorentina, tegenstander van Club Brugge in de halve finales van de Conference League, of het Atalanta van Charles De Ketelaere op 15 mei de tegenstander. Die ploegen werken woensdagavond (21u) hun return af, de heenwedstrijd in Firenze eindigde op 1-0 in het voordeel van paars-wit.

Juventus kon de beker al veertien keer in de prijzenkast zetten. Het is de enige trofee waar de Oude Dame dit seizoen nog van kan dromen. Europees mocht Juventus wegens een overtreding op de financiële regels niet aantreden en in de Serie A pakte aartsrivaal Inter maandagavond al de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer