Direct naar artikelinhoud
TV

Netflix strikt Obama's: ex-president en vrouw gaan komende jaren series en documentaires maken

Michelle en Barack Obama (archiefbeeld).Beeld REUTERS

Er deden al langer geruchten de ronde, maar nu bevestigt Netflix het ook officieel: Barack en Michelle Obama gaan films en series produceren voor de Amerikaanse streamingdienst.  

Met een tweet bevestigde Netflix dat de Obama's een meerjarencontract ondertekenden om films en series voor Netflix te produceren. De bedoeling zou zijn om een "gevarieerde mix" van programma's maken voor Netflix. Dat kunnen bijvoorbeeld series, documentaires en films zijn, luidt het. Ze zullen dat doen via het bedrijf Higher Ground Productions. Tegen eind 2019 worden de eerste resultaten van de samenwerking op Netflix verwacht. 

Twitter bericht wordt geladen...

De Obama's zouden vooral thema's willen behandelen die hen nauw aan het hart liggen. "Eén van de mooiste dingen aan mijn tijd als president was het ontmoeten van zoveel verschillende interessante mensen. Ik wil hen helpen om hun ervaringen en verhalen te delen met een groter publiek . Ik hoop dat we door het delen van de verhalen meer empathie en onderling begrip kunnen opwekken", vertelde Obama in een reactie op het nieuws.

Ook Apple en Amazon zagen een samenwerking met de voormalige president zitten, maar het is Netflix die met de deal gaat lopen. De overeenkomst is meteen ook een van de grootste contracten in de geschiedenis van het bedrijf.