Tien weekends lang hinder op R2 rond Antwerpen door vernieuwing wegdek: werken beginnen vanavond

Antwerpen -

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf vrijdag structurele onderhoudswerken uit aan het wegdek van de R2, tussen de aansluiting E34 en de Beverentunnel in het Antwerps havengebied. Tien weekends lang zal er hinder zijn vanaf vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 4.30 uur.

emke

Het wegdek tussen de E34 en de Beverentunnel is in slechte staat door onder meer het zware verkeer dat er dagelijks passeert. Om de schade op een structurele en duurzame manier te herstellen, zijn grondige asfalteringswerken volgens het agentschap noodzakelijk. In beide richtingen vernieuwt het agentschap het asfalt en de fundering van het wegdek.

De werken zijn opgedeeld in acht zones en zijn gespreid over tien weekends en twee nachten. De werken beginnen vanaf 3 mei tien weekends lang vanaf vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 4.30 uur. Tijdens het pinksterweekend gaan de werken ook op maandag door.

De snelweg wordt volledig onderbroken langs de kant waar gewerkt wordt. Het verkeer op of naar de R2 moet lokaal omrijden. Van vrijdag 3 mei tot 6 mei en vrijdag 17 mei tot 21 mei bijvoorbeeld wordt gewerkt aan de oprit Waaslandhaven-Zuid en de verbinding met de E34. De verbinding met de E34 is dus afgesloten. Het verkeer dat vanuit het Waaslandhavengebied naar de E34 richting Gent wil, zal worden omgeleid via de Hazopweg en Schoorhavenweg tot aan de oprit Vrasene. Wie naar Antwerpen moet, gaat via de Steenlandlaan en Keetberglaan tot aan de oprit Waaslandhaven-Oost. De verschillende zones kan je hier terugvinden.

Het einde van de werken is voorzien op maandag 15 juli om 4.30 uur, maar de planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan dus nog veranderen.

Totaalrenovatie Beverentunnel

Deze onderhoudswerken staan los van de totaalrenovatie in de Beverentunnel die ook op de planning staat, maar de werken kruisen elkaar wel. Zo is de tunnel drie weekends lang in beide richtingen volledig afgesloten voor voorbereidende werken: van 24 tot 27 mei, van 31 mei tot 3 juni en van 7 tot 10 juni, telkens van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 4.30 uur. “De projectteams houden uiteraard rekening met elkaars werken en zorgen ervoor dat de hinder maximaal wordt beperkt”, verzekert het agentschap.

LEES OOK. Beverentunnel wordt volledig gerenoveerd: voorbereidende werken beginnen eind mei

De totaalrenovatie van de Beverentunnel gaat op 8 juli 2024 van start. De aannemer werkt zes maanden per tunnelkoker. Het einde van die werken is momenteel voorzien tijdens de zomer van 2025.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen