Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

De nieuwe Reflex D850 van Nikon zou … ‘perfect’ zijn

De D850, de jongste telg van Nikon, wordt beschouwd als de ‘beste reflexcamera ooit’.Beeld Nikon

Om zijn 100e verjaardag te vieren, spaart Nikon kosten noch moeite. Zijn jongste telg, de D850, wordt beschouwd als de ‘beste reflexcamera ooit’. Maar wat maakt de D850 nu zo uitzonderlijk dat alle fotoliefhebbers ervan dromen?

Voor zijn 100-jarig bestaan was Nikon het aan zichzelf verplicht om te innoveren en zichzelf te overstijgen. En dat heeft het met brio gedaan dankzij zijn jongste nieuwkomer: de D850, de opvolger van de D810. Het verschil tussen beide modellen is fenomenaal en tilt de ‘nieuweling’ meteen naar de top van de reflexcamera’s. De beschrijvingen van dit fenomeen met een beeldsensor van 45,75 Mpix barsten dan ook van lovende woorden: polyvalent, robuust, extreme resolutie, snel, nauwkeurig, responsief, gemakkelijk hanteerbaar. Sommigen wagen het zelfs om ‘perfect’ in de mond te nemen.

Overal en voor alles

De veelzijdigheid van de D850 zal u verbluffen. Hij ziet en onthoudt alle sleutelmomenten van uw leven. Hij is uw reisgezel, overal en voor alles. Alles? Ja, echt alles! Want zijn weergaloze spitstechnologie is ontworpen om zich aan elke situatie aan te passen: van een intiem portret binnenskamers tot foto’s in de wijde natuur, van een bruisend carnaval tot een plechtige bruiloft. De D850 is uw compagnon de route en derde oog om alle blikken en sfeerbeelden vast te leggen.

Echte sniper in burst-modus

De D850 is ook de allersnelste reflexcamera die Nikon ooit heeft geproduceerd. Moet het nog gezegd dat deze camera zowel geschikt is voor sportmanifestaties als voor het koortsachtige gebeuren van een modedefilé? Voor al deze sprankelende levensmomenten levert de onvoorstelbare burst-modus met tot 9 beelden per seconde fantastisch werk. Net als de op elk moment beschikbare videofunctie in 4K UHD-kwaliteit.

Born to create

Dit ingenieuze toestel produceert beeldmateriaal met een perfecte weergave en juiste kleuren dankzij de ultrahoge resolutie en de zeer hoge lichtgevoeligheid (tot 25.600 ISO). Ook bij duister weer en beperkte lichtsterkte! Dankzij de D850 verkent u nieuwe creatieve horizonten. Met één klik wordt dit creatieve kleinood de regisseur van uw persoonlijke visuele universum voor grensverleggende ervaringen. U wil die beelden delen met anderen? Dan verbindt u eenvoudigweg uw D850 via Bluetooth met de app SnapBridge. In een oogwenk kunnen uw beelden overgezet worden naar al uw compatibele mobiele toestellen (smartphone, tablet…).

Perfecte weergave en juiste kleurenBeeld Nikon

Comfort met grote C

De ergonomie van dit digitale juweeltje zal bij elke bezitter in de smaak vallen. Hij ligt immers niet alleen zeer goed in de hand, maar onderscheidt zich ook door de ronduit schitterende, brede en zeer heldere zoeker die garant staat voor een zelden gezien comfort. Andere troeven van het apparaat zijn het kantelbare multitouch-aanraakscherm van 8 cm en de toetsen met backlight. Qua autonomie speelt de D850 op zeker: met de batterij neemt u vlotjes tot 2.000 foto’s.

Nikon D850Beeld Nikon

Een must

Gezien zijn prestaties, zijn veelzijdigheid, zijn resolutie-snelheid-gevoeligheid en de opties die deze creatieve kampioen te bieden heeft, blijft zijn prijs van € 3.800 binnen de norm van het topgamma. Met deze D850 zet Nikon andermaal de toon en geeft het zijn concurrenten in één ‘flits’ het nakijken. Fotograferen krijgt plots een totaal nieuwe dimensie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel