Premier League-club Nottingham Forrest ziet ook in beroep puntenaftrek behouden blijven

© AFP

De vier punten die Nottingham Forrest eerder in mindering kreeg voor het schenden van de financiële regels zijn dinsdag door een onafhankelijke beroepscommissie bevestigd.

Bron: BELGA

De Premier League-club, waar Rode Duivel Matz Sels en Divock Origi onder contract liggen, kreeg de oorspronkelijke sanctie opgelegd op 18 maart door een onafhankelijke commissie. Het overtreden van de toegestane verliezen met 34,5 miljoen pond in de beoordelingsperiode die eindigt met het seizoen 2022-23 leidde tot de bestraffing.

Dat betekent dat de Trees in de tussenstand van de Engelse eerste klasse met 29 punten op de zeventiende plaats maar net boven de degradatiezone bengelen. Er resten nog twee speeldagen.

Forrest hoopte op een strafvermindering aangezien ze vonden dat de oorspronkelijke commissie de verkoop van Brennan Johnson aan Tottenham - twee maanden na het einde van het boekjaar dat eindigt in 2023 - in aanmerking had moeten nemen als verzachtende omstandigheid. Verder waren ze de mening toebedeeld dat de commissie een fout had gemaakt door de sanctie niet geheel of gedeeltelijk op te schorten.

“Beide gronden werden verworpen door de beroepscommissie, die oordeelde dat de oorspronkelijke commissie het recht had om de sanctie die ze heeft opgelegd onmiddellijk op te leggen. Daarom blijven de vier punten aftrek behouden”, luidde het in een publicatie op de website van de Premier League.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen