Nieuwe Mechelaars kunnen Technopolis gratis bezoeken.© Leen Van de Sande

Nieuwe Mechelaars krijgen gratis ticket voor Technopolis: “Samenwerken met stad biedt veel mogelijkheden”

Mechelen -

Nieuwe inwoners van Mechelen kunnen voortaan gratis naar Technopolis. In de goodiebag die kersverse Maneblussers krijgen, zit sinds kort een ticket voor het wetenschappelijk doe-centrum. Dat is niet alleen leuk voor de Mechelaars, het moet op termijn ook bedrijven in de regio helpen.

Zes keer per jaar organiseert de stad Mechelen een onthaaldag voor nieuwe inwoners. In het stadhuis worden de kersverse Mechelaars getrakteerd op een drankje en een gezellige babbel. Ze krijgen ook een goodiebag. Die moet hen motiveren om de leukste plekken in de stad te verkennen en nieuwe sociale contacten te leggen.

In de goodiebag zit onder meer een ticket voor de Sint-Romboutstoren. “En sinds kort ook een gratis toegangskaartje voor Technopolis”, zeggen voorzitter Frank Beckx en CEO Stephane Berghmans. “Door tickets weg te schenken, hopen Technopolis en de stad Mechelen zo veel mogelijk jonge kinderen die nieuw zijn in Mechelen enthousiast te maken over wetenschap en technologie.”

Opportuniteiten

Dat kan volgens Technopolis tot heel wat opportuniteiten leiden. “Mechelen is een dynamische stad die staat voor vooruitgang, ondernemerschap en inclusie. Die raakvlakken met de doelstellingen van Technopolis zorgen voor tal van mogelijkheden om elkaar te versterken”, klinkt het. “Als wij erin slagen om meer jongeren warm te maken voor STEM, is dat op termijn ook een goede zaak voor de bedrijven in de regio.”

“Met Technopolis heeft Mechelen het enige wetenschappelijk doe-centrum in Vlaanderen”, zegt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Dat is een toeristische trekpleister die andere steden dus niet hebben. Bovendien vergroot de aanwezigheid van Technopolis het bereik van ons commercieel centrum en de andere aanbieders van beleving in onze stad. We willen dan ook graag bijdragen aan hun groeiambities.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners