Fanclub van Jasper Stuyven droomde al van een overwinning in Parijs-Roubaix
Foto: archief

Fanclub van wielrenner Jasper Stuyven uit Leuven treurt: "Parijs-Roubaix zonder Jasper zal vreemd zijn, zeker omdat hij er kon winnen"  

De fanclub van wielrenner Jasper Stuyven uit Leuven treurt, nu het voorjaar van hun coureur voorbij is. Stuyven viel samen met Wout van Aert in de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen. Beide kopmannen braken daarbij hun sleutelbeen en moeten hun fiets opbergen voor de rest van het wielervoorjaar. Nieuws dat ook hard aankomt bij de supporters van Stuyven. 

Vol ongeloof zag supporter Jef Vercruyse van fanclub Jasper Stuyven het ongeval gisteren gebeuren. "We hebben Jasper bezig gezien op de E3 Prijs en we zagen dat hij in vorm was, de beste vorm van zijn leven. Hij groeide toe naar zijn koers Parijs-Roubaix.  En dan zie je opeens die val en dan weet je dat het niet goed komt. Normaal zou Jasper onmiddellijk rechtspringen, maar hij bleef liggen. Wij stonden bovenop de Kanarieberg te volgen op de gsm en je ziet Jasper niet meer afkomen. Ja, dat is een ramp en vooral voor Jasper dan." 

Spandoek

Intussen is Jasper succesvol geopereerd en kijkt hij uit naar het herstel. Zijn fans bekijken intussen hoe ze het wielerseizoen kunnen verderzetten. "Zonder Jasper is dat niet gemakkelijk natuurlijk. Zondag zouden we afzakken naar de Ronde van Vlaanderenstraat in Kwaremont waar het peleton meermaals voorbij fietst. Maar daar nu gaan staan, zonder onze Jasper, dat is vreemd. Dus die plannen gaan we waarschijnlijk annuleren, al denken we er wel aan om er een spandoek te leggen ter ere van Jasper." 

Rondlopen zonder Jasper aan de startplaats van Parijs-Roubaix zal vreemd aanvoelen

Ook de plannen van Parijs-Roubaix vallen in het water. "We keken er zo naar uit om te supporteren in Roubaix. Omdat hij zo in vorm was, waren we nu al aan het hopen dat hij die koers dit jaar zou kunnen winnen. We hadden zelfs een weekendje Compiègne, startplaats van Parijs-Roubaix, geboekt om hem aan te moedigen. Het weekend is nu al geboekt, dus we gaan. Al zal het raar zijn om daar nu rond te lopen terwijl Jasper er niet is." 

Meest gelezen