Archiefbeeld:© EWT

Volleybal : Finale playoffs Asterix Beveren – Capitalwork BAO Tchalou Volley 3-0

Sublieme Manon Stragier dwingt met Asterix Beveren een belle af in volleybalfinale: “Ook woensdag moeten we top zijn”

Beveren -

Asterix Beveren heeft in eigen huis revanche genomen op Tchalou (25-15, 25-21, 25-17). Woensdag mag het team van kapitein Manon Stragier andermaal in eigen huis de belle spelen. “Ik ben blij dat we de focus de hele wedstrijd aanhielden.”

“Ik kwam met een dubbel gevoel naar hier”, begon Manon Stragier. “Enerzijds had ik zeker vertrouwen in een goede afloop. Anderzijds wist ik dat het vandaag alles of niets was. Gelukkig konden we meteen een mooie kloof slaan. Dat gaf ons het nodige vertrouwen.” Die kloof kwam er mede dankzij vele opslagpunten van de 25-jarige Herentalse, die samen met middenspeelster Anna Koulberg uitblonk bij een sterke thuisploeg.

“Het sleutelmoment van de wedstrijd was misschien wel de tweede set. Tot 16-16 liep die gelijkopgaand. Tchalou had duidelijk zijn systeem wat aangepast, maar we wisten net op tijd de oplossingen te vinden.” In de derde set was er opnieuw geen houden meer aan bij de thuisploeg en andermaal was het duo Stragier-Koulberg niet te stoppen. “Ik ben vooral blij dat we de focus gehouden hebben. Het is inherent aan het volleybal dat ploegen die de eerste twee sets winnen, soms in de derde set de teugels loslaten. En je weet nooit wat er dan met het geloof van de bezoekers gebeurt.”

Woensdag om 18 uur staat de derde en beslissende wedstrijd op het programma. “Ik hoop dat we dan net als vandaag op veel vocale steun mogen rekenen. Want dat helpt ons echt. De voorbereiding naar woensdag zal niet veel verschillend zijn als op vandaag. Gefocust trainen, wat video’s bekijken van deze wedstrijd en proberen niet te veel stress te hebben op voorhand.”

LEES OOK. Sportkoppel Manon Stragier (Asterix Beveren) en Jari De Busser (Lommel) hopen op dubbel feest: “Jammer dat we onze intense momenten niet altijd kunnen delen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal