Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks

7 op 10 bedrijven lijdt onder oneerlijke praktijken

EconomieZeven bedrijven op de tien heeft te lijden onder oneerlijke handelspraktijken. Dat blijkt uit een studie van het Secretariaat-Generaal van de Benelux die vandaag in La Libre en La Dernière Heure staat. Bedrijven worden geconfronteerd met territoriale beperkingen van het aanbod die ervoor zorgen dat de prijzen hoger liggen en het productengamma beperkter is dan in de ons omringende landen.

10 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Blijven stemmen voor de nva mensen en het wordt alleen maar erger . De verandering is plundering geworden ,plundering van de gewone mensen en de middenklassers. De zelfstandigen en politici blijven buiten schot .
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het verenigde Europa ging ons toch transparantie, concurrentie en meer welvaart brengen. Ondertussen is er een nieuw soort protectionisme ontstaan. Merken die de winst maximaliseren door maximale verplichte regionaal gebonden prijzen op te leggen. En de regelgeving en transparantie is zo goed dat je tegenwoordig medische bijsluiters, opschriften en handleidingen hebt in lettergroottes van 2 tot 4 punt. Totaal onleesbaar zonder sterk vergrootglas.
  • Ad De su

    6 jaar geleden
    Clement Asselman, je moet dringend eens het pensioen vergelijken van Nederlander en Fransman met dat van een Belg voor gelijk aantal werkjaren !!, krijg je dan wel een ander beeld van koopkracht !
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    ja onder de afperserij van de staat.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Het zijn toch in de eerste plaats de consumenten die slachtoffer zijn. Politiek en grote bedrijven spelen hier onder één hoedje. Bvbd Belgische biermerken die in frankrijk aan de helft van de prijs over de toonbank gaan - maar hier niet kunnen heringevoerd worden wegens zogenaamd onaangepaste etiketten.