BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Campenaerts vandaag aan het kanon in Giro-tijdrit: "Ik verkeer in een luxepositie"

WielrennenEuropees tijdritkampioen Victor Campenaerts (26) windt er geen doekjes om. Hij gaat deze namiddag vol voor de overwinning in de 34 kilometer lange tijdrit van Trento naar Rovereto. "Ik wil de beste tijdrijder van de wereld worden. Dan mag ik ook geen schrik hebben van Dumoulin, Froome of Dennis." 

2 reacties

  • Luc Steenmans

    6 jaar geleden
    Praat heeft 'm al genoeg.... maar niks hot seat....
  • Leon Mertens

    6 jaar geleden
    Het zal weer niks worden !
  1. “Een circusattractie”: Mon(s)te(r) Lussari, de klim met pieken tot 22% die vandaag over Giro-eindwinst beslist
    PREMIUM
    4

    “Een circusat­trac­tie”: Mon(s)te(r) Lussari, de klim met pieken tot 22% die vandaag over Gi­ro-eind­winst beslist

    Nog wat ‘oohs’ en ‘aahs’ over na de Giro-rit van vrijdag naar Tre Cime di Lavaredo? Kijk dan vandaag zeker naar de klimtijdrit op Monte Lussari. Sensatiewaarde tien, spektakel gegarandeerd. Boven, op de top: de kerk van ‘Moeder Gods’. Exact het gevoel dat Thomas, Roglic, Almeida en co. aan deze verschrikking zullen overhouden. “Reken maar dat het niet normaal zal zijn.” Maak kennis met de berg waarop de Giro vandaag beslist zal worden. En dat voor het oog van maximaal 6.000 tifosi.
  2. UITSLAGEN. Arne Marit spurt de top tien binnen, in de stand blijft Laurens De Plus negende op 2'36"

    UITSLAGEN. Arne Marit spurt de top tien binnen, in de stand blijft Laurens De Plus negende op 2'36"

    Na drie colletjes was het spurten geblazen in de elfde rit van de Giro in Tortona, de stad van Fausto Coppi. Ouwe getrouwe Cavendish meldde zich, maar het was ‘vergeten sprinter’ Ackermann die de aanstormende Milan net kon afhouden om te zegevieren. Met Arne Marit nog net één Belg in de toptien. Andere habitués als Michael Matthews (29ste), Fernando Gaviria (121ste) en Kaden Groves (133ste) meldden zich niet. Laurenz Rex, de laatste vluchter, eindigde uiteindelijk als 120ste. In de stand blijft Thomas logischerwijs in het roze, met Laurens De Plus als eerste Belg op de negende plaats.