Muriel Bats© VRT, Liesbeth Verhulst

Muriel Bats duikt zes jaar na haar vertrek in ‘Thuis’ op in ‘Familie’: “Na mijn ontslag voelde ik me verslagen”

Zes jaar na haar vertrek uit ‘Thuis’ is actrice Muriel Bats (56) opnieuw op het kleine scherm te zien, in die andere bekende soap ‘Familie’ zowaar. “Na mijn ontslag bij ‘Thuis’ voelde ik mij een beetje verslagen. Moest ik mezelf op mijn 50ste opnieuw gaan verkopen?”, klinkt het in Dag Allemaal.

jvh
Bron: Dag Allemaal

Bats vertolkte zeven seizoenen lang het personage Mayra in Thuis, maar daar kwam in 2018 onverwacht een einde aan. Een beslissing die de actrice zwaar viel. “Na mijn ontslag was ik ontmoedigd, ik voelde mij een beetje verslagen”, vertelt ze in Dag Allemaal. “Moest ik nu echt op mijn 50ste opnieuw overal gaan aankloppen en mezelf proberen te verkopen? Ik zag dat niet meer zitten. Je weet dat je dat niet persoonlijk moet nemen, maar het blijft toch moeilijk om zoiets niet op jezelf te betrekken. Ik had er genoeg van om de hele tijd tegen mezelf te vechten.”

Bijna zes jaar lang bleef het vervolgens windstil. “Ik heb nog een gastrol in Lisa gespeeld in 2021, maar voor de rest bleef het stil”, aldus Bats. “Al is dat misschien deels m’n eigen schuld. Ik heb de afgelopen jaren weinig moeite gedaan om mezelf op de kaart te zetten. Maar op een blauwe dinsdag kreeg ik telefoon met de vraag of ik beschikbaar was en zin had om in Familie te komen spelen. Natuurlijk heb ik meteen ja gezegd!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER