Media: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran

Nieuws
Israël had de Verenigde Staten vooraf ingelicht over plannen voor een aanval op Iran, maar de VS steunden de operatie niet en waren er ook geen deel van. Dat melden bronnen, onder wie een Amerikaanse functionaris, aan de zenders NBC en CNN.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 07:55
Afbeelding
beeld anp

Een hoge functionaris zegt tegen CNN dat Israël donderdag aan de VS had gemeld dat het Iran in de komende dagen zou aanvallen. Israël had al dagen gedreigd met een vergeldingsaanval. Iran viel Israël zaterdag aan met drones en raketten, waarvan de meeste werden neergehaald. Iran nam daarmee wraak voor een bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Syrië. Iran houdt Israël verantwoordelijk voor die dodelijke aanval.

Amerikaanse functionarissen zeiden eerder tegen Amerikaanse media dat Israël Iran met raketten had aangevallen. Uit Iran komen berichten dat drie drones zijn neergehaald. Israël heeft de aanval op Iran niet bevestigd, maar twee Israëlische functionarissen erkennen tegenover The New York Times dat Israël het land heeft aangevallen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bevrijdingsfestivals hebben het ondanks steun overheid zwaar

Gratis bevrijdingsfestivals hebben het financieel zwaar, ook al is het Rijk dit jaar voor het eerst bijgesprongen met een bedrag van 1 miljoen euro. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende festivals.

Afbeelding

Bouwbedrijf BAM verkoopt meer woningen dankzij particulieren

Bouwconcern BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 440 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 182 woningen van de hand gingen.

Afbeelding

DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht

Voedings- en gezondheidsbedrijf DSM-Firmenich heeft de verkoopvolumes in het eerste kwartaal van het jaar weer zien groeien. De omzet daalde echter licht, mede door de aanhoudende zwakke markt voor vitamines.

Afbeelding

ING boekt iets minder winst, maar vergeet aandeelhouders niet

ING heeft zijn kwartaalwinst licht zien afnemen. Maar de bank vindt zichzelf er sterk genoeg voorstaan om geld naar de aandeelhouders te laten gaan. Dat doet ING door voor maximaal 2,5 miljard euro aandelen in te kopen.

Afbeelding

Rode Kruis opent Giro 881 voor slachtoffers conflicten wereldwijd

Het Rode Kruis heeft Giro 881 geopend voor donaties om hulpverleners en slachtoffers wereldwijd te ondersteunen. Volgens de hulporganisatie zijn op dit moment tientallen miljoenen mensen slachtoffer van gewapende conflicten.

Afbeelding

Dodental door instorten weg in China verder opgelopen

Het dodental na het instorten van een stuk weg in de Chinese provincie Guangdong is opgelopen tot 36, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag. Dertig mensen raakten gewond. Geen van hen zou in levensgevaar zijn.