© Karel Hemerijckx

Nog een bom bij Standard: CEO Pierre Locht neemt ontslag en is bezig aan opzegtermijn

Pierre Locht (36) is bezig aan zijn laatste maanden als CEO van Standard. De Luikenaar heeft vorige maand zijn ontslag ingediend bij de raad van bestuur en is momenteel bezig aan zijn opzegtermijn. Reden van zijn ontslag is de malaise waarin de club al maandenlang verkeert.

Thomas Standaert

Locht werd in de zomer van 2022 aangesteld als CEO door 777 Partners nadat hij een belangrijke rol had gespeeld in de onderhandelingen tussen voormalig eigenaar Bruno Venanzi en de Amerikaanse investeringsgroep ten tijde van de overname. Eerder maakte hij carrière binnen de club als communicatiemedewerker, teammanager, clubadvocaat en hoofd van de jeugdopleiding.

De aanstelling van Locht, een man van de streek, als CEO werd gezien als een manier van 777 Partners om de lokale verankering te waarborgen. Door zijn bereikbaarheid, tweetaligheid en vlotte communicatiestijl groeide Locht uit tot het uithangbord van het nieuwe Standard. Ook al omdat zijn Amerikaanse bazen zich zelden of nooit in het openbaar vertoonden.

© BELGA

Locht bleef zich lang achter 777 Partners scharen, maar naarmate de situatie steeds hopelozer werd, verloor ook hij zijn geloof in het ‘project’ van de Amerikanen. Vorige maand diende hij daarom zijn ontslag in als CEO van de club bij de raad van bestuur van 777 Partners. Een ontslag dat aanvaard werd. Locht is nu bezig aan zijn opzegtermijn en zal tot eind september/begin oktober officieel op post blijven. Vorige week vrijdag ondernam hij nog een vergeefse poging om het supportersprotest voor de wedstrijd tegen Westerlo te sussen. ‘Un nouveau Standard va arriver’, riep de CEO door een megafoon. Woorden die verloren gingen in de Luikse volkswoede. Locht, een Standard-man in hart en nieren, zou aan het clubpersoneel zijn wens hebben uitgedrukt om aan boord te blijven binnen de club, maar dan wel onder een nieuwe eigenaar.

Ook Waals politicus en Standard-bestuurslid Jean-Michel Javaux (Ecolo) diende vorige maand zijn ontslag in als lid van de Raad van Bestuur bij de club. Zijn ontslag werd niet aanvaard door Don Dransfield, de CEO van de voetbaltak van 777 Partners. Javaux ging akkoord om aan boord te blijven om de zoektocht naar een nieuwe eigenaar te faciliteren.

© Karel Hemerijckx

Hoewel de meeste achterstallige spelerslonen intussen werden uitbetaald en de Luikse Ultra’s hebben aangegeven om de wedstrijd van komende zaterdag tegen AA Gent niet te saboteren, blijft het dus stormen binnen Standard. In de komende dagen wordt er een uitspraak verwacht in de rechtszaken van Bruno Venanzi en Immobilière du Standard (de vastgoedgroep rond het stadion) tegen 777 Partners. Als de rechter een uitspraak doet in het voordeel van de vorige eigenaars, zal dit wellicht tot een blokkering van de rekeningen en een inbeslagname van de clubactiva leiden.

Vanuit de coulissen volgt voormalig sterke man Luciano D’Onofrio de situatie van dichtbij op. Samen met één (of meerdere) kapitaalkrachtige partners staat hij klaar om de club ter hulp te schieten.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL