Man (19) die autoruiten insloeg is aangehouden

De negentienjarige Bornemnaar die het voorbije weekend veertien voertuigen beschadigde op het Stationsplein, is door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden.

tdk

De tiener werd zondagochtend betrapt toen hij de ruiten van vrachtwagens, mobilhomes, bestelwagens en zelfs een bus en een personenwagen aan het ingooien was. De man betrad ook enkele voertuigen en doorzocht de handschoenenkastjes. Toen hij in de gaten kreeg dat een getuige hem aan het werk had gezien, sloeg hij op de vlucht.

De politie was snel ter plaatse en startte een zoekactie in de buurt van het Stationsplein en de Molenveldweg. En met succes want na enkele minuten werd een jongeman opgemerkt die voldeed aan de persoonsbeschrijving die de getuige had opgegeven. Toen de politieploeg wou overgaan tot controle, sloeg de verdachte op de vlucht. De achtervolging werd ingezet en na een race door tuintjes en zelfs een woning, kon de negentienjarige door de politie worden overmeesterd.

De man wordt beticht van het beschadigen, maar ook van het inbreken in auto’s. Hij werd maandagochtend voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Ondertussen is duidelijk geworden dat de kosten voor de herstelling van de voertuigen oploopt tot in de vele duizenden euro’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER