Zitdag WijkWerk

Ham trad toe tot het systeem van wijkwerken. Daarom zal er voortaan elke vrijdag een consulente wijkwerken aanwezig zijn in gemeentehuis. Els Kenens houdt vanaf vrijdag 26 januari zitdag van 8.30 tot 12.00 uur op de eerste verdieping in het gemeentehuis.

Dirk Macquoy

Op dagen dat er geen zitdag is, kunnen bezoekers steeds in een andere gemeente uit het samenwerkingsverband terecht bij een wijkwerkbemiddelaar. Alle locaties en zitdagen vind je op www.vdab.be/wijkwerken.

Sinds 1 januari is het PWA systeem hervormd en vervangen door Wijk-Werk. Wijkwerkers zijn werkzoekenden die moeilijk werk vinden en waarvan de VDAB of OCMW vindt dat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten als ze tijdelijk ervaring kunnen opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis.

Wijkwerkers zullen vooral worden ingezet voor maatschappelijk relevante, lokale taken. Het kan bijvoorbeeld gaan om klusjes bij mensen thuis, om voor- en naschoolse kinderopvang, om het bedelen van maaltijden aan huis, het ruimen van zwerfvuil,… Wijkwerkers krijgen hiervoor een kleine vergoeding van 4,10 euro per uur bovenop de werkloosheidsuitkering.

Info en contact op www.vdab.be/wijkwerken of els.kenens@vdab.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer