Filmpje toont hoe ‘The Simpsons’ er in het echt zouden uitzien

Na de Belgische kunstenares ‘Princess Prompt’ heeft opnieuw iemand de hulp van artificiële intelligentie ingeschakeld om aan te tonen hoe de personages van ‘The Simpsons’ er in het echt zouden uitzien. In sommige gevallen best “creepy”, zo blijkt uit een online filmpje dat massaal bekeken wordt.

mtm

‘The Simpsons in de 1950s’ heet het 67 seconden durend filmpje dat op 28 april door ‘Demonflyingfox’ op X werd geplaatst. In de video, gegenereerd met behulp van artificiële intelligentie en intussen al bijna 4 miljoen keer bekeken, krijgen we eerst een “luchtbeeld” van woonplaats Springfield, om vervolgens in te zoomen op het Breaking bad-achtige huis van de familie Simpson. Erna krijgen we meerdere close-ups van bekende personages zoals Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie.

LEES OOK. De Belgische kunstenares die The Simpsons tot leven bracht: “Het werkt als een raadsel”

Ook andere beroemde personages zoals Milhouse, Moe en Sideshow Bob passeren nog de revue, al gaan de meeste commentaren over hoe “creepy” Mr. Burns eruit ziet. “Het lijkt wel alsof hij uit een nachtmerrie komt”, schrijft iemand.

Eerder dit jaar bracht de Belgische kunstfotograaf en grafisch ontwerper ‘Princess Prompt’ de Simpsons ook al eens tot leven aan de hand van AI. Ook haar werk, gedeeld op Instagram, werd massaal bekeken en geliket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER