© AFP

Tot 53 graden: scholen op Filipijnen blijven dicht vanwege extreme hitte

Op de Filipijnen blijven de openbare scholen maandag en dinsdag dicht door de extreme hitte. Dat heeft het lokale ministerie van Onderwijs aangekondigd. De weerdienst waarschuwt dat de hitte-index – de gevoelde temperatuur met de luchtvochtigheid en andere factoren – op vele plaatsen gevaarlijke waarden zal bereiken.

jvh
Bron: BELGA

De hitte-index in de stad Iba, in de provincie Zambales, gaf zondag 53 graden aan, aldus de weerdienst. Ook in de hoofdstad Manilla en vele andere delen van het land lag de gevoelde temperatuur ver boven 40 graden. De bevolking kreeg de raad om zo weinig mogelijk buiten te komen en zich te beschermen tegen de zon.

De afgelopen tien dagen hadden tientallen mensen verzorging nodig door de hitte, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Zes sterfgevallen die mogelijk met de hitte verband houden, worden nog onderzocht. 

Thailand kampt ook al wekenlang met extreme hitte. Sinds het begin van het jaar zouden al 30 mensen zijn gestorven door hittegerelateerde ziekten. Het lokale milieuagentschap geeft regelmatig waarschuwingen voor de hoofdstad Bangkok en vraagt de bevolking om - indien mogelijk - in plaatsen met airco te blijven. De hitte-index lag boven de 52 graden, bij gemeten waarden van 38 en 39 graden.

LEES OOK. Temperaturen tot 40 graden in Brazilië en het voelt nóg warmer, Frank Deboosere legt uit hoe dat komt: “Records sneuvelen in Zuid-Amerika”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER