‘De mol’ scoorde deze lente elke week de eerste plaats.© Play

KIJKCIJFERS. ‘De mol’ haalt het ook van rumoerig Songfestival

In de kijkcijferlijst van 6 tot 12 mei, inclusief alle uitgestelde kijkers, zien we onder meer hoe de special van Vrede op aarde veel minder in trek was dan de vertrouwde kerstreeks.

Het is zeker geen slecht cijfer, maar Sven De Leijer is meer interesse gewoon voor Vrede op aarde. Met 707.818 kijkers scoort hij ook beduidend minder dan Chateau Planckaert, dat een weekje opschoof. Eddy en co. zitten immers telkens boven het miljoen.

Op maandag stak Bompa Bockie (515.926) Door de bomen (479.247) ruim voorbij. De VRT is om 20.40 uur pas de derde zender, want ook Special Forces (712.108) doet fors beter. De dramareeks Maxima slaat ook in Vlaanderen aan: 375.815 kijkers is voor een buitenlandse serie op de latere avond een puik cijfer.

Een opmerkelijk lage score noteerde Mustii, de weg naar Malmo. Slechts 206.327 kijkers op woensdagavond, terwijl Factcheckers normaal 800.000 tot 1 miljoen kijkers haalt. We kunnen ons niet herinneren wanneer een VRT1-programma in volle primetime nog zo laag scoorde.

Het zijn amper meer kijkers dan de heruitzending van Dwars door de lage landen haalde. Door het Songfestival liep het programma van 0.15 uur tot 1.00 uur, en zelfs dan lokte het nog 157.666 kijkers. Chapeau voor Arnout Hauben.

En hoe gaat het tegenwoordig met de Camille-reeks Milo? Beter dan je zou denken. Op lineaire televisie zit de reeks rond de 225.000 kijkers, wat geen topcijfer is. Maar veel mensen kijken via VTM GO, waar het programma moeiteloos tot de toppers behoort. Die cijfers worden echter nog niet in de CIM-cijfers verwerkt, wat dus een vertekend beeld geeft. Maar bij vooral jonge kijkers is Milo goed bezig.

  (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER