donderdag 19 juli 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Duckens Nazon bracht STVV na amper vier minuten op voorsprong. JEFFREY GAENS

STVV - Olympiakos 1-1

STVV en coach Marc Brys tanken vertrouwen tegen Griekse recordkampioen

“We hadden de zege verdiend”

Resultaten in oefenwedstrijden zeggen niets, maar een gelijkspel met verzorgd voetbal tegen de Griekse recordkampioen Olympiakos biedt toch vertrouwen voor de competitiestart. “Ik zag een fris en scherp STVV” reageerde een tevreden Marc Brys.

Sven CLAES

De teambuilding in Durbuy zorgde opnieuw voor creativiteit in de hoofden van het elftal van Brys. De Kanaries kenden een flitsende start via Roman Bezus met Duckens Nazon als koelbloedige afwerker. “Het belangrijkste was onze attitude op het veld. We wilden Olympiakos tonen dat we op papier geen kleine ploeg zijn. We lieten vanaf het begin zien dat STVV over veel kwaliteiten beschikt”, aldus de Haïtiaan, die als diepe spits werd uitgespeeld. “Dit is mijn geliefkoosde positie, maar ik kan voorin overal spelen. Felicitaties aan de hele ploeg dat de harde trainingsarbeid zo zijn vruchten afwerpt.”

Pirard verblind door de zon

STVV had de oefenzege binnen handbereik, maar in de slotminuten werd doelman Lucas Pirard verblind door een lokale zonnestraal. “Het was een fout”, gaf de Luikse doelman toe. “De bal daalde vanuit de lucht, maar ik zag plotseling niets meer. Het is spijtig dat het is gebeurd. Dit was toch één van mijn betere oefenwedstrijden van de laatste weken. Ik heb niet zo veel werk gehad, maar ik heb er toch enkele ballen uitgehaald tegen een sterke tegenstander. De late tegentreffer zal niet in mijn hoofd blijven spoken. Ik zal er staan volgende week.”

Bedrijvige Ceballos

De meest bedrijvige Kanarie in Beringen was Cristian Ceballos, die volledig hersteld is van zijn blessure (adductoren). Toch was het even schrikken toen de Spanjaard werd neergemaaid door een Griekse zeis. “Ik heb enkele mooie acties kunnen maken, maar dat kwam omdat ik de bal ook veel kreeg van mijn ploegmaats Nazon en Bezus. De tackle van die Griek? Het was een overtreding, maar er is gelukkig niets geraakt. Ik krijg veel zulke tikjes tijdens wedstrijden. Meer was er niet aan de hand. Ook ik ben tevreden met het geleverde spel. De doelpunten zullen wel volgen, daar ben ik van overtuigd.”

Tevreden Brys

Het slotwoord was voor een tevreden Marc Brys. “Voor het eerst zag ik een hecht blok bij balverlies”, glunderde de Antwerpenaar. “Ik zag opnieuw scherpte in mijn selectie. De teambuilding heeft voor frisheid gezorgd. Ik merkte dat ze een resultaat wilden neerzetten tegen een echte topploeg. Bij een normaal wedstrijdverloop win je met ruime 5-2-cijfers. We hadden die overwinning echt wel verdiend. We zijn alleszins de juiste weg ingeslagen. Of het schoentje voorin nog knelt? Iedereen is extreem gedreven om een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen. Er spelen vele (externe) partijen mee. Ik hoop dat Chuba Akpom nog in beeld is (knipoogt).”

STVV: Pirard - Botaka, Tomiyasu, Garcia Tena (72’ Mmaee), De Norre (46’ Antunes) - Ceballos (65’ Acolatse), De Sart (81’ Bourard), De Petter, De Bruyn - Bezus - Nazon (65’ Janssens).

OLYMPIAKOS: Giannotis, Miranda, Pardo (75’ Bouchalakis), Nikolaou (46’ Vukovic), Manos (75’ Lazaros), Koutris (63’ Tsimikas), Masouras, Romao (75’ Fortounis), Camara, Androutsos (75’ Guerrero), Vrousai.

DOELPUNTEN: 4’ Nazon 1-0, 87’ Guerrero 1-1.

GELE KAART: 69’ Camara (fout), 88’ Bezus (fout).

SCHEIDSRECHTER: Wesley Alen.

TOEsCHOUWERS: 1.000.

Sankhon geland in België

Eerste aanwinst Ibrahima Sory Sankhon (22) zet vandaag eindelijk voet op Belgische bodem. De centrale middenvelder legde woensdag met succes zijn medische proeven af in Guinee, waarna zijn reisvisum werd afgeleverd. Vandaag staat er opnieuw een dubbele training op het programma. (svc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws