Enkel nog één klein stuk handbagage bij Ryanair, anders extra betalen

Reizigers die vliegen met Ryanair moeten vanaf 15 januari rekening houden met strengere regels omtrent handbagage. De Ierse prijsvechter wil het in- en uitstappen door passagiers vlotter laten verlopen, luidt de officiële uitleg.

Voor de klant komt het neer op een zoveelste extra kost, als hij zeker wil zijn dat zijn handbagage niet in het ruim verdwijnt.

Alleen nog klanten met ‘Priority Boarding’ zullen vanaf volgende maand twee stuks handbagage mogen meenemen in het vliegtuig. De klant moet voor deze ‘Priority Boarding’ enkele euro’s extra betalen bij zijn ticket. Passagiers zonder zullen nog slechts één stuk kleinere handbagage mee aan boord mogen nemen. Een eventuele tweede koffer of tas wordt in het laadruim bij de gate geplaatst.

Om reizigers verder te verleiden hun bagage af te geven, verlaagt Ryanair de kosten voor het inchecken van een koffer van 35 naar 25 euro. Verder wordt het maximale aantal kilo’s dat reizigers mogen inchecken, verhoogd van 15 naar 20 kilo.

Ryanair staat er als lowcostmaatschappij om bekend dat zijn prijzen enkel het vliegticket omvatten. Voor alle andere extra’s moet worden betaald, sinds kort ook om zeker te zijn dat je naast je medereiziger(s) kan plaatsnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen