De valse biljetten werden gevonden in een professionele drukkerij in Napels.
Foto: Guardia di Finanza

Politie van Napels vindt 1 miljoen valse biljetten van 50 euro

In een drukkerij in Napels heeft de politie bijna 1 miljoen valse biljetten van 50 euro ontdekt. Het Italiaanse gerecht schat de waarde op 48 miljoen euro. 7 verdachten werden opgepakt, onder wie de vermoedelijke leider van de bende.

De briefjes waren met 12 naast elkaar afgedrukt op 80.000 grote vellen papier. De valse biljetten moesten nog uitgesneden worden en voorzien worden van een zilverkleurige strook die bedoeld is om echt van nepgeld te onderscheiden.

De Guardia di Finanza, een politie-eenheid verantwoordelijk voor financiële criminaliteit en smokkel onder het ministerie van Economie en Financiën, postte een uitgebreid videoverslag van de operatie op X.

Volgens de politie waren de valse biljetten van een opvallend goede kwaliteit omdat ze gedrukt waren volgens een offsetproces. Dat levert volgens deskundigen een betere kwaliteit op dan digitaal drukken.

Bij offset drukken wordt beeld aangebracht op een aluminiumplaat en vervolgens vochtig gemaakt. Aangezien de natte delen de inkt afstoten, blijft de inkt alleen achter op de delen waar beeld is aangebracht. De inkt wordt dan op een rubberdoek gedrukt en weer op papier.

Foto: Guardia di Finanza

Meest gelezen