© Photo News

Loting Roland Garros - Goffin treft Haase in eerste ronde, Mertens kijkt Lepchenko in de ogen

David Goffin (ATP 9) neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Nederlander Robin Haase (ATP 44). Bij de vrouwen is Elise Mertens (WTA 16) uitgeloot tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 88).

Goffin leidt in de onderlinge duels met 4-1. De Luikenaar is de enige Belg die een rechtstreekse plaats op de hoofdtabel heeft. Ruben Bemelmans (ATP 111), die in de derde en laatste kwalificatieronde staat, kan hem nog vervoegen.

Mertens ontmoet met Lepchenko een speelster waar ze nooit eerder tegen speelde. Alison Van Uytvanck (WTA 46) neemt het in de eerste ronde op tegen de Australische Isabelle Wallace (WTA 248). Het wordt het eerste duel tussen beide tennissters. Ook Yanina Wickmayer (WTA 101) moet aan de bak tegen een Australische, zij kijkt Samantha Stosur (WTA 60) in de ogen. Stosur leidt in de onderlinge duels met 4-2. Kirsten Flipkens (WTA 69) tot slot speelt tegen Tatjana Maria (WTA 64). ‘Flipper’ won vier onderlinge partijen, de Duitse drie.

Ysaline Bonaventure (WTA 132) komt nog in actie in de kwalificaties en staat hier in de derde en laatste kwalificatieronde. Maryna Zanevska (WTA 153) sneuvelde in de kwalificaties tegen Bonaventure.

De Spanjaard Rafael Nadal pakte vorig jaar in Parijs de eindzege. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Letse Jelena Ostapenko.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer