Simon Mignolet droomt van nieuwe Europese finale: “Het zou hoog op mijn palmares staan”

Hij stond tussen de palen in een finale van de Europa League én zat op de bank toen Liverpool de Champions League won. “Maar als we met Club de finale van de Conference League halen, staat dit héél hoog aangeschreven bij mij”, aldus Simon Mignolet. De doelman droomt in de herfst van zijn carrière van een Europese stunt.

Junior Verbeeke

Mignolet is een ijskonijn die je niet snel gek krijgt. Ervaring te koop, én verschillende Europese (halve) finales op het palmares, al dan niet als bankzitter. Maar de finale van de Conference League spelen met Club Brugge? Dat zou voor de doelman minstens op dezelfde hoogte komen. “Het is al een mooi Europees parcours geweest”, aldus Mignolet. “Denk maar aan die wedstrijden in de voorronde tegen Osasuna. Voor mij staat een eventuele finale heel hoog op mijn palmares. Want dit is niet met de Europese top, maar met een Belgische club. Dat zou toch wat zijn.”

“Ons niet laten frustreren”

Maar goed: zover zijn we nog niet. Eerst wachten elf lepe Italianen die er àlles aan zullen doen om Club Brugge uit balans te krijgen. “Ze hebben een voorsprong en hoe langer de wedstrijd duurt, hoe meer ze zullen trachten tijd te winnen”, weet Mignolet. “Ze zullen hun trukendoos bovenhalen. Dat mag ons niet frustreren. En ook de supporters niet. We moeten met zijn allen één doel voor ogen houden en dat is trachten de wedstrijd te winnen met twee goals verschil.”

Omdat Jackers (licht)geblesseerd is, neemt Mignolet woensdag opnieuw plaats tussen de palen. Niet alleen zijn handschoenen, maar ook zijn ervaring zullen een grote rol spelen tegen Fiorentina. “Het gevoel en de sfeer in de kleedkamer lijkt momenteel alsof we gewoon een volgende wedstrijd spelen”, zegt de doelman. “Dat is de juiste houding als je in de flow zit. Morgen zal er wel iets veranderen. Dan zal ik er mee voor proberen te zorgen dat iedereen met de voeten op de grond blijft. Maar nu is de grote spanning er nog niet.”

Legende worden

Het geloof dat Club kan terugkeren, is er alleszins. Niemand is beter geplaatst dan Mignolet om te weten dat het kan spoken tijdens een terugwedstrijd van een halve finale. “Ik heb al wel wat meegemaakt. Zo herinner ik mij die 4-0 tegen Barcelona met Liverpool. Maar daar ben ik nu niet mee bezig. Dit is vooral een ongelooflijke kans om een Club-legende te worden, zoals die andere spelers die ooit een finale hebben kunnen halen. Dat is een positieve doelstelling. Het zou toch redelijk uniek zijn voor ons.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer