De stellingbouwer kreeg in de politierechtbank een celstraf.© ivan elegeert

Stellingbouwer die al 23 keer veroordeeld werd en toch rijverbod negeerde, vliegt naar de cel: “Hij is een onverbeterlijke recidivist”

Beveren -

Een man uit Beveren die in maart vorig jaar door de politie werd betrapt toen hij ondanks een rijverbod toch met de wagen rondreed, werd door de politierechtbank tot een celstraf veroordeeld.

Ivan Elegeert

De man, die als stellingbouwer de kost verdient, had niet minder dan 23 veroordelingen op zijn kerfstok toen hij in maart vorig jaar werd onderschept achter het stuur van een wagen op het moment dat zijn rijbewijs voor de zoveelste keer was ingetrokken. “Ik moest een grote staanlamp verhuizen. Dat gaat nu eenmaal niet met de fiets”, legde hij aan de agenten uit. Ook zijn advocaat, meester Amelinckx, kon tijdens de zitting van de rechtbank maar weinig argumenten aanbrengen als verzachtende omstandigheden.

“Mijn cliënt is inderdaad een onverbeterlijke recidivist,” moest hij toegeven bij het aanhoren van de vordering van het openbaar ministerie. Dat eiste een gevangenisstraf, een zware boete en een bijkomend rijverbod. “De man heeft wel nog altijd vast werk en heeft intussen ook een nieuwe vriendin die hem duidelijk wel iets meer in de hand kan houden. Hopelijk zit hij nu wel op het goede spoor”, aldus nog de advocaat.

Maar de rechtbank veroordeelde de stellingbouwer toch tot een celstraf van zes maanden, een boete van 8.000 euro en één jaar extra rijverbod. Als hij ooit weer met de wagen wil rijden, zal hij zijn theoretische en praktische rijexamens weer moeten afleggen en zullen ook een dokter en een psycholoog hem weer rijvaardig moeten verklaren.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners