Hoogstraten bleef op bezoek bij Thes hangen op een gelijkspel. (archiefbeeld)© Robin Fasseur

Voetbal 1ste nationale: Thes - Hoogstraten 2-2

Akram Tourki spoelt pechseizoen door met goal bij eerste basisplaats voor Hoogstraten: “Dit is een enorme verlossing”

Geen derde zege op rij voor Hoogstraten. Op bezoek bij Thes bleven de Rooikens steken op een billijke 2-2. Geen memorabele prestatie op zich, maar wel voor Akram Tourki. Hij maakte zijn eerste goal in Hoogstraatse loondienst, na een pechseizoen. “Dat doet ontzettend veel deugd”, aldus Tourki.

Kristof Gabriels

Akram Tourki opende iets voor het halfuur de score voor Hoogstraten. “Die treffer deed ontzettend veel deugd, na het pechseizoen dat ik achter de rug heb”, vertelt de 21-jarige flankaanvaller. “Zo viel ik al tijdens de voorbereiding uit met een scheur in de ligamenten van mijn schaambeen en ben ik pas sinds een dikke maand opnieuw fit. Daardoor was het vandaag (zaterdag, red.) ook pas mijn eerste basisplaats van het seizoen. Als je dan meteen je eerste goal kan maken, is dat extra mooi meegenomen.”

Hoogstraten slaagde er wel niet in om een derde zege op rij te boeken. “Maar een zege zou niet gestolen geweest zijn”, gaat Tourki verder. “Zo trapte ik na onze 2-2 nog op de paal en miste Struyf helemaal op het einde nog oog in oog met de thuisgoalie. Anderzijds is een gelijkspel misschien wel een correcte uitslag.”

Tourki weet overigens nog niet waar zijn toekomst ligt. “Daar is ook geen haast bij. Ik wil eerst en vooral het seizoen nog op een mooie manier afsluiten, om dan een goede keuze te kunnen maken. Mijn eerste goal is in elk geval een enorme verlossing, want ik was met hoge verwachtingen naar Hoogstraten gekomen. Hopelijk ben ik nu verlost van alle miserie, zodat ik die verwachtingen toch nog een beetje kan waarmaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen