© ld

Wit, witter, witst: Lummens koppel koos voor heel open én wit huis

Marlies is kapster met een salon aan huis. Heeft ze tussen het werk door even tijd, wil ze in het privégedeelte direct in contact staan met haar gezin. Daarom koos het koppel voor een heel open én wit huis.

door Kizzy van Horne

Om een huis volledig op hun maat te creëren, rekening houdend met hun budget uiteraard, kozen Marlies en Davy ervoor om te bouwen. Dat het een moderne woning moest zijn, daar waren ze het snel over eens. Dus gingen ze op zoek naar een architect die bij hun wensen aansloot. “Het belangrijkste dat we hem meegaven is dat we een modern huis wilden. De vorm mocht speels zijn, niet zomaar een vierkante blok. Verder wilden we een heel open huis. Ik hou van een loftgevoel, waarbij alle kamers met elkaar in verbinding staan”, zegt Marlies. “Toen ik nog thuis woonde en daar ook een kapsalon had, zag ik vaak enkel mijn mama als ik tussen twee klanten door even achter kwam. Mijn vader zat in de living en mijn broer boven met de deuren tussen de verschillende kamers gesloten. Ik wil als ik tussen de kapbeurten even tijd heb mijn heel gezin kunnen zien.”

Ze kozen voor een heel open structuur, en toch ingedeeld in verschillende hoeken. Een gashaard en kastenwand verdelen de open benedenverdieping. De zithoek en bureau worden van elkaar gescheiden door de haard. Vanuit de living kijk je over die doorkijkwand naar de eetkamer met grote ramen en een open zicht op de tuin. De keuken ligt half verscholen achter een kastenwand. “Aan de andere zijde van de wand zit het kookvuur. De keuken is zo ook open en toch kun je de rommel niet zien liggen als je in de living of eethoek zit. Ideaal als er bezoek is”, zegt Davy lachend.

Veel ramen en lichtinval was een andere vereiste. “Een mens heeft licht nodig voor z’n gemoed. Hier vind je in elke hoek wel ramen. Zowel de ochtend- als de avondzon vallen binnen. Door de open structuur en de grote vide valt het licht tot onder op de vloer”, zegt Marlies.

“We hebben wel een beetje onderschat hoeveel extra warmte dat dit met zich meebrengt. De gashaard installeerden we dan ook vooral voor de gezelligheid.”

#witwonen

Met twee linkerhanden en te weinig tijd liet het koppel de bouwwerken uitvoeren. Enkel de inrichting, die nam de creatieve Marlies voor haar rekening. “Ik volg de hashtag #witwonen op Instagram en kan me uren vergapen aan de witte en Scandinavische interieurs. Al zou ik onze inrichting niet Scandinavisch noemen, daarvoor is het interieur te modern. Wel kozen wij ook voor een overwegend witte basis met witte muren, gecombineerd met een heel lichtgrijze vloer, met een donker behang en donkere kastenwand als contrast.”

Ook de gevelsteen heeft een donkere kleur. “Ik mocht de buitenkant bepalen, het interieur liet ik over aan Marlies”, lacht Davy.

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

© Luc Daelemans

INFO

BEWONERS

Marlies Wouters (30, kapster), Davy Meybos (36, webdeveloper), Ella-Lou (1,5)

WOONOPPERVLAKTE

200 m²

TOTALE OPPERVLAKTE

6,5 are

WAT

Nieuwbouwwoning, wonen er sinds juni 2014

INTERIEURSTIJL

Witwonen, modern met Scandinavische toetsen

ARCHITECT

Block Office Architecten

WAAR

Lummen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer