Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
vrijdag 19 oktober 2018 om 03:00
Handhavers in Utrecht namen in het Máximapark vuurwerk in beslag. Ook deelden ze bekeuringen uit.
Handhavers in Utrecht namen in het Máximapark vuurwerk in beslag. Ook deelden ze bekeuringen uit. instagram / handhaving utrecht

chauffeur van touringcar rijdt onder invloed

Een chauffeur van een volle touringcar is woensdagavond op de A1 bij Almelo aan de kant gezet. Het bleek dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Dat meldt RTV Oost op haar website. De politie werd getipt door een getuige die de touringcar vreemde capriolen zag uithalen. De chauffeur gedroeg zich na de aanhouding zeer opstandig. De 53-jarige man werd naar Borne gebracht voor onderzoek en zijn rijbewijs is ingevorderd. De bus werd met behulp van een agent verplaatst.

ongeluk tussen twee brommers in Haalderen

Bij een brommerongeluk nabij Haalderen zijn donderdagochtend twee mensen gewond geraakt. Dat is te lezen op de website van Omroep Gelderland. Een van hen is zwaargewond. De gewonden werden in bewusteloze toestand gevonden door een voorbijganger. Vermoedelijk zijn de brommers op elkaar gebotst. Drie ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plaats delict.

jongeren in Máximapark bekeurd om vuurwerk

RTV Utrecht meldt dat in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern in het Máximapark meerdere jongens op de bon zijn geslingerd voor het afsteken van vuurwerk. ‘Ze probeerden ook nog vuurwerk te verstoppen’, schrijven Utrechtse handhavers op Instagram. De handhavers hebben het vuurwerk in beslag genomen.

agenten houden jongen aan met nepwapen

In Rilland is een 16-jarige jongen uit ’s Gravenpolder aangehouden voor verboden wapenbezit. Politieagenten trokken bij de aanhouding hun dienstpistolen, zo is te lezen op de website van Omroep Zeeland. Een voorbijganger had gemeld dat hij enkele jongeren had gezien met een vuurwapen. Toen agenten het groepje naderden, ging een van de jongens ervandoor. Na een achtervolging werd de jongen aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn rugtas weggegooid. Daar bleek onder meer een nepvuurwapen in te zitten, nauwelijks te onderscheiden van een echt wapen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Rick Brink

Onvermoeibare pleitbezorger voor mensen met beperking

De Overijsselse CDA-politicus Rick Brink, de eerste officieuze minister van Gehandicaptenzaken, is zaterdag op 38-jarige leeftijd overleden.

Als gevolg van de overstroming van de Geul ontstond er in 2021 in Valkenburg een noodsituatie.

Kopzorg voor kabinet erbij: klimaatgevolgen staan Nederland nu al aan de lippen

Nederland kan de gevolgen van klimaatverandering nauwelijks nog bijbenen. De politiek moet daarom ‘versneld’ een aantal diepgaande beslissingen nemen over de toekomst van het land.

Protesten maandag in Amsterdam (linksboven), Rotterdam (rechtsboven), Groningen (linksonder) en op de Haagse campus van Universiteit Leiden.

Opnieuw studentenprotesten in het hele land, alleen politie-optreden in Amsterdam

Bij universiteiten in heel Nederland is gisteren geprotesteerd tegen de oorlog in Gaza. Op de meeste plekken verliepen de demonstraties rustig. Alleen in Amsterdam trad de Mobiele Eenheid op.

'Het norovirus ‘waait’ over het eiland en door onze school’, schrijft de RGO in Middelharnis. Symptomen van een infectie met het norovirus zijn overgeven en diarree.

Buikgriep zorgt voor paniek op Goeree-Overflakkee: flessen drinkwater uitverkocht

Op Goeree-Overflakkee kampen veel inwoners met maag- en darmklachten. Een gerucht over besmet drinkwater zorgde maandag voor veel onrust. ‘We willen geen onnodig risico nemen.’

De Israëlische Eden Golan tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Ze kreeg de maximale twaalf punten van Nederlandse stemmers.

Waarom Nederlanders massaal op Israël stemden tijdens het songfestival - en de vakjury juist niet

Terwijl studenten massaal oproepen om banden met Israël te verbreken, steunde het Nederlandse publiek de Israëlische act op het Eurovisie Songfestival met de maximale 12 punten.

Pieter Omtzigt en Geert Wilders tijdens een debat in de Tweede kamer.

Spanning stijgt rondom kabinetsformatie: 'Het moet nu wel gebeuren'

Over twee dagen moeten de informateurs hun verslag inleveren, waarin staat of PVV, VVD, NSC en BBB het eens zijn geworden over het vormen van een nieuw landsbestuur. De partijleiders erkennen dat de druk toeneemt.