© BELGA

Efficiënt Antwerp duwt Essevee nog wat dieper in de put

Antwerp heeft in de strijd voor een Play-off I-ticket een heel goede zaak gedaan. The Great Old versierde weinig echte kansen, maar ging toch met 1-2 winnen op het veld van Zulte Waregem. Antwerp wordt zo vierde in de competitie, terwijl Zulte Waregem verweesd achterblijft met een 4 op 33.

svar

Na een magere 4 op 30 was het in eigen huis van moeten voor de troepen van Francky Dury. Maar tegen

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Zulte Waregem

Antwerp

promovendus Antwerp, dat intussen al een tijdje in de top zes kampeert, zou dat nooit een gemakkelijke opgave zijn. Essevee maakte het er zichzelf niet makkelijker op door al na vier minuten een strafschop weg te geven. Het contact dat Heylen maakte met Ardaiz was weliswaar licht, maar ref Wouters twijfelde niet om de bal op de stip te leggen. Hairemans ramde de bal in het dak van het doel, waardoor Zulte Waregem al snel een doelpunt in het krijt stond.

© BELGA

Essevee probeerde te herstellen van de slechte start, maar het gevaar moest vooral komen van de voorzetten van Kaya en enkele afstandsschotjes. Op het halfuur kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen Ardaiz defensief geklungel afstrafte en er zo 0-2 van maakte. Voor de rust zou Zulte Waregem nog tweemaal aan de 0-3 ontsnappen: Owusu scoorde na een hoekschop, maar de bal was over de lijn gekruld en werd terecht afgekeurd. Diezelfde Owusu versierde enkele minuten later een strafschop na een vermeende fout van Bossut. Uit herhalingen bleek dat de goalie van Essevee, die voor de fase geel rkreeg, Owusu niet aanraakte. De bal ging op de stip, maar gerechtigheid geschiedde toen Bossut de bal van Hairemans uit de rechterbenedenhoek haalde. Ook de rebound ging er niet in, waardoor Antwerp met ‘slechts’ een 0-2 voorsprong kon gaan rusten.

© BELGA

Bij het ingaan van de tweede helft bracht Dury met Alessandro Cordaro wat meer aanvallende stootkracht in de ploeg. Dat loonde, maar Olayinka wrong een handvol kansen de nek om en kreeg ook geen penalty na een sandwich van twee Antwerpspelers. Antwerp loerde vooral op de counter en werd daarvoor na 65 minuten afgestraft: Bolat ging onder een voorzet door, waarna Kaya de bal opnieuw kon voorzetten. De bal werd door Van Damme in de voeten van De fauw weggewerkt. Die laatste twijfelde niet, de 1-2 stond op het bord.

© Photo News

Enkele minuten later scoorde De fauw ei zo na zijn tweede goal van de avond, maar dit keer ging de bal er niet in. Essevee probeerde wel, maar kon het stugge Antwerp nooit echt in gevaar brengen. Een slotoffensief bleef uit aan de Gaverbeek, waardoor The Great Old de drie punten naar huis mocht meenemen. De club met stamnummer 1 wordt zo vierde in de tussenstand van de Jupiler Pro League. Zulte Waregem blijft gedeeld elfde met streekgenoot KV Kortrijk, maar telt slechts twee punten meer dan nummer vijftien Lokeren. En wie het magere rapport van Essevee in gedachten houdt, weet dat het momenteel dondert in het Regenboogstadion...