Boer ziet vrouwen vertrekken: Chloë en Silke pakken zelf koffers bij aardappelboer Thomas

De aflevering van zondag stond in het vertrek van een aantal dames. In Limburg brak boer Martijn het hart van Lynssie, in Woesten bij Thomas trapten twee dames het zelf af.

Tom Vets

Het epicentrum van de aflevering lag dus in het West-Vlaamse Woesten. Boer Thomas had er vier dames over de vloer, maar al snel bleek dat sommige dames het avontuur niet meer zagen zitten. Het gevoel was dat de teerling al een beetje geworpen was. Zo kon Thomas goed opschieten met Fien. Die stond zelfs ultravroeg op om Thomas te helpen op de boerderij. “Ik doe dat werk graag, ik zou niet graag weer vertrekken”, vertelde ze hem.

Thomas zag het graag gebeuren. “Ze is volwassen voor haar leeftijd”, zei hij. En tegen Fien: “Ik heb je graag. Je doet veel moeite. Dat zag ik al vanaf de eerste dag.” Toch waren er nog geen gevoelens van zijn kant. “Ik ben geen zestien. Dat duurt wat langer. Zoiets moet groeien, maar de vibe zit goed.”

Dat de twee goed met elkaar opschoten, was ook Silke uit Elverdinge niet ontgaan. “Ik weet dat hij haar ziet zitten. Ik zie iets openbloeien tussen die twee”, zei ze. “Fien wilt hier ook graag fulltime werken. Ze doet meer dan een handje helpen.”

Vier dames op het erf van Thomas, maar niet iedereen had evenveel interesse in de boer.© vtm

Silke gaf toe geen romantische gevoelens te hebben en liever huiswaarts te gaan. “Ik zou toch een derde wiel aan de wagen zijn.” Maar het was niet alleen exit Silke. Chloe woont op de grens met Nederland, in Baarle-Hertog. Ze besefte dat de afstand, met een enkele autorit van 2,5 uur, niet ideaal is. “Thomas kan zijn koeien niet in de steek laten. Ik zou dus opofferingen moeten doen. Ik kan enkel in de weekends komen… Thomas zei dat het misschien zelfs niet zou lukken voor hem om één keer om de paar maanden een weekend naar mij te komen. Zo iemand zoek ik niet.”

“Ik ben verantwoordelijk voor mijn bedrijf, voor mijn koeien. Ik denk dat ze daar niet bij stilgestaan heeft”, zei de boer. “Het keuzemoment zal snel voorbij zijn.”

No hard feelings op de boerderij, Thomas zet zijn liefdesavontuur met plezier verder met Amber en Fien.

In Bree ging het er emotioneler aan toe. Er waren al langer spanningen tussen de Nederlandse boerendochter Lisanne, en Lynnsie uit Puurs-Sint-Amands. Lynssie liet zich echter niet doen, een kant die Martijn nog niet van haar kende. Maar tof vond ze het niet. “Ik ben graag hier, maar het was een heavy week”, vertelde ze hem. “Ik voel me onzeker binnen de groep. Die anderen staan sterker in hun schoenen. Ik vind dat ambetant voor mezelf, omdat ik wil tonen hoe ik echt ben. Maar zij zijn veel mondiger. Ik zal nooit een vlotte babbelaar worden.”

Martijn stuurde Lynssie (rechts) naar huis.© vtm

Het keuzemoment voor melkveeboer Martijn kwam als geroepen. Chrissy ontsprong de dans, Lisanne kreeg het voordeel van de twijfel en dus was het Lynnsie die het onderspit moest delven. “Ik zag geen toekomst samen met haar. Ze is superlief, knap, alles erop en eraan. Meer ze had niet genoeg schwung om hier een leven met mij uit te bouwen”, lichtte Martijn toe. De karakters van Lisanne en Chrissy zijn erg verschillend, maar “… ik denk wel dat ik verliefd zou kunnen worden”, vertelde Martijn aan Dina Tersago. “Waar ik een leven mee kan delen.”

En Lynssie? Die vertrok bijzonder geëmotioneerd naar het thuisfront. “Ik had een voorgevoel”, sakkerde ze. Ze kwam net op gang op het erf, en mocht weer vertrekken. Uiteindelijk kon er tussen de tranen toch nog een knuffel met de boer af.

‘Boer zkt vrouw’, VTM GO en elke zondag om 19.55 uur op VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER