Zware dakbrand slaat over op tweede woning in Wiekevorst

Er heeft zondagavond een zware uitslaande dakbrand gewoed in een woning aan de Witte Gracht in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). De vlammen sloegen via het dak over op de aanpalende woning. Er vielen geen gewonden.

kvro, tdk

De hulpdiensten zakten omstreeks 18 uur massaal af naar de Witte Gracht. De posten Heist, Berlaar en Nijlen van brandweerzone Rivierenland kwamen ter plaatse met onder meer twee hoogtewerkers. Er zakte ook logistieke ondersteuning af met drank en voeding voor de brandweerlui.

“Toen we hier toekwamen, was de brand in de linkse woning al volledig uitslaand”, zegt brandweerofficier Tim Jacobs. “De brand had toen ook al de tweede woning bereikt via het dak. De zolderverdiepingen zijn volledig uitgebrand. Voor de rest is er rook- en waterschade in de woningen.”

Er werd preventief een ambulance opgeroepen, maar de bewoners konden hun huizen tijdig verlaten. “Ze waren aanwezig, maar konden zichzelf in veiligheid brengen”, zegt kapitein Jacobs. “Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Nu werken we vooral nog aan het beveiligen van de situatie, omdat er veel dakpannen zouden kunnen vallen. Die moeten dus allemaal naar beneden.”

Heel wat buurtbewoners stonden op de brandweerinterventie te kijken. “We zagen ineens een donkere wolk aan de overkant. De vlammen sloegen op dat moment al door het dak. Dan weet je natuurlijk dat het ernstig is”, getuigt een buurvrouw. “Het is verschrikkelijk voor de bewoners”, vult een buurtbewoner aan. “Het ergste zijn nog al die herinneringen die je kwijt bent. Die krijg je niet meer terug. Zoek maar eens een oplossing als je zoiets meemaakt.”

Bewoning is momenteel in geen van beide woningen mogelijk. “De politie meldt dat er inmiddels opvang is gevonden voor de bewoners”, zegt Jacobs. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niks geweten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners